Να μην καταστραφεί ο Θερμαϊκός για τα υπερκέρδη της Elpedison

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μάι, 2023

Αυτή την Πέμπτη στις 12 μ.μ. στο “Ένεκεν” Συνέντευξη Τύπου και διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφική μπίζνα της Elpedison

Δυο μέρες μετά τις εκλογές, όλοι οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, όλοι οι δήμοι που βρέχονται από τον Θερμαϊκό, έλαβαν την απόφαση της ΡΑΑΕΥ για την επέκταση της πλωτής εξέδρας LNG, συμφερόντων Elpedison, στην καρδιά του Θερμαϊκού! Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ζήτημα, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση ενάντια στην κατασκευή της πλωτής εξέδρας.

Η εναντίωση σε αυτή την καταστροφική «επένδυση» πρέπει να είναι μαζική και μαχητική. Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να αντιδράσουν σε αυτήν την καταστροφική επιλογή, αρχής γενομένης από την Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον πολυχώρο “Ένεκεν” στη Θεσσαλονίκη (Προξένου Κορομηλά 37), όπου το παρών θα δώσουν και οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Κρίτων Αρσένης και Δημήτρης Ζερβουδάκης. Ταυτόχρονα, στήνουμε δίκτυο αντίστασης με τα κινήματα στον Βόλο κι άλλες περιοχές, όπου κυβέρνηση και επιχειρηματίες ετοιμάζουν παρόμοια σχέδια.

Το ΜέΡΑ25, όντας το γνήσιο πράσινο κόμμα που έχει καταψηφίσει όλα τα περιβαλλοντοκτόνα νομοθετήματα χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος, δηλώνει “παρών” στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και του βιοτικού μας επιπέδου για τα κέρδη των λίγων.

Ιδού και το έγγραφο που απέστειλε η ΡΑΑΕΥ στους δήμους πέριξ του Θερμαϊκού για την καταστροφική πλωτή εξέδρα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Elpedison. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο