Να μπει τέλος στα εργοδοτικά εγκλήματα – Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δίπλα στα σωματεία εργαζομένων στο Πέραμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Μάι, 2023

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη βρέθηκε το πρωί στην Πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση που καλούσαν τα σωματεία μετά το θάνατο του 47χρονου εργάτη Γιάννη Νομικού.

Μετά τους 51 νεκρούς εργαζόμενους από τα εργοδοτικά/κρατικά εγκλήματα το 2022, η λίστα θανάτου συνεχίζεται και το 2023. Η εργοδοτική ασυδοσία υπό την κάλυψη του κράτους, πρέπει να σταματήσει. Η εντατικοποίηση των ελέγχων υγιεινής και ασφάλειας και η ενίσχυση/στελέχωσή των μηχανισμών ελέγχου είναι ο μόνος δρόμος για να μην υπάρχουν νέα θύματα για τα κέρδη της ολιγαρχίας.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των σωματείων που συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα και με νέα απεργία αύριο, καθώς και την διεκδίκηση για υποχρεωτική/καθολική εφαρμογή της Τοπικής ΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από υποψηφίους και μέλη του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη σε Α’ και Β’ Πειραιά.

Όλες και όλοι στο Παμπειραϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά την Τετάρτη, 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο