Να ερευνηθεί εδώ και τώρα η πληθώρα αποκαλύψεων για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με τη συμμετοχή των ελληνικών αρχών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Οκτ, 2021

Με μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στην ελληνική Κυβέρνηση αντέδρασε η Ευρωπαία Επίτροπος Μετανάστευσης μετά τις νέες αποκαλύψεις έρευνας δέκα ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών οργανισμών για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο με τη συμμετοχή του ελληνικού λιμενικού.

Συγκεκριμένα, η Επίτροπος εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το γεγονός πως ακόμα και μετά την τελευταία τεκμηρίωση διάπραξης παράνομων επαναπροωθήσεων, η ελληνική Κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται την πραγματικότητα διαψεύδοντας τις αποκαλύψεις και παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Μέχρι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πλέον, βεβαρημένη με την απαράδεκτη συμφωνία της με την Τουρκία και τη συνολικότερη αντιμεταναστευτική της πολιτική, μπροστά σε αυτές τις αποκαλύψεις εκφράζει μια ανησυχία έστω και για τα μάτια του κόσμου. Αντίθετα η ελληνική Κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί αυτό που όλοι πια γνωρίζουν, όπως επίσης αρνείται να διεξάγει έστω μια τυπική έρευνα μετά από σειρά αποκαλύψεων, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.

Για ακόμα μία φορά λοιπόν, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο ανεκδιήγητος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δείχνουν πως αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με το αφήγημα και την εικόνα που προωθούν, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ως ΜέΡΑ25 όμως απαιτούμε έστω από την δικαιοσύνη να διερευνήσει τα εγκλήματα που η ελληνική Κυβέρνηση διαπράττει στο όνομα το ευρωπαίων πολιτών, και προσπαθεί διαρκώς να αποκρύψει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο