Να απαγορευτεί η κυκλοφορία της γλυφοσάτης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Μάι, 2019

Η χρηματική ποινή από δικαστήριο των ΗΠΑ στην Bayer για τους καρκίνους που προκαλεί η γλυφοσάτη (RounUp) δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που συμβαίνει και δυστυχώς ούτε η τελευταία, όσο δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτού του ζιζανιοκτόνου. Η γλυφοσάτη είναι το ακραίο και καταστροφικό αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης άποψης για την γεωργική παραγωγή, που βασίζεται περισσότερο στην ποσότητα παρά στην ποιότητα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον τότε οικολόγο υπουργό κ. Τσιρώνη ενέκρινε την χρήση της γλυφοσάτης ακόμη και για ερασιτεχνική χρήση, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι οι οικολογικές ευαισθησίες τους είναι ανύπαρκτες. Δεν αρκούν οι ποινές στην Bayer, αυτό που χρειάζεται είναι η απαγόρευση της γλυφοσάτης όπως συνέβη στην Γαλλία. Να ανακληθεί άμεσα η έγκριση κυκλοφορίας της γλυφοσάτης σύμφωνα με την παράγραφο 15 της απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ακόμη περισσότερο χρειάζεται μια ριζική ανακατεύθυνση της γεωργικής παραγωγής με φιλικότερους τρόπους για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με έμφαση στις βιολογικές καλλιέργειες, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, που αποτελεί πρόταση ενόψει των ευρωεκλογών.

Τομέας Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο