Μητσοτακισμός και στα φυσικά φαινόμενα!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Σεπ, 2023

Η επιστημονική ανεξαρτησία Εθνικού Αστεροσκοπείου και ΕΜΥ ενοχλεί την κυβέρνηση. “Θα υπαχθούν στον κυβερνητικό έλεγχο”, ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Στις 28 Αυγούστου, η Σ. Βούλτεψη αμφισβητεί τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) σχετικά με το μέγεθος των καμένων εκτάσεων, κάνοντας λόγο για “προπαγάνδα των αριθμών”. Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Σ. Πέτσας πάει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι “Βλέπω μια πολιτικοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δεν μου αρέσει καθόλου”!

Το ΕΑΑ απαντά, υπογραμμίζοντας ότι “Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία είναι υποχρέωση της Επιστήμης γενικότερα και των Εθνικών Ερευνητικών Κέντρων ειδικότερα, να ενημερώνουν την Κοινωνία και την Πολιτεία για τα αποτελέσματα των επιστημονικών δραστηριοτήτων τους αλλά και για τις φυσικές συνθήκες που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών”.

Μετά τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕξαπάτησης & Προπαγάνδας άφηναν υπονοούμενα σχετικά με τη δήθεν απουσία ενημέρωσης και αστοχία προβλέψεων αναφορικά με τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας “Daniel”. Στις 9 Σεπτεμβρίου, το ΕΑΑ εξέδωσε και πάλι αναλυτική και λεπτομερή ανακοίνωση, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είχε έγκαιρα προειδοποιήσει.

Σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, ο Μητσοτάκης ανακοινώνει από τη ΔΕΘ την υπαγωγή σε κυβερνητικό έλεγχο, τόσο του Εθνικού Αστεροσκοπείου όσο και της ΕΜΥ! Ακριβώς όπως είχε πράξει στις αρχές της προηγούμενης θητείας του με την ΕΥΠ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ…

Πλέον, η επιστημονική γνώση θα φιλτράρεται κατά το δοκούν για να εξυπηρετεί το κυβερνητικό αφήγημα. Αυτό συνιστά θεσμική εκτροπή, συνιστά ολοκληρωτισμό. Δεν θα επιτρέψουμε να εδραιωθεί η δυστοπία του μητσοτακισμού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο