Μήνυμα του Γ. Βαρουφάκη προς τον Πρωθυπουργό για την Καταστολή στις Πλατείες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Μάι, 2020

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μια κυβέρνηση που νοιάζεται για την υγεία νέων που συνευρέθηκαν σε μια πλατεία μπορεί να στείλει την αστυνομία να τους συστήσει ευγενικά να κρατούν τις μεταξύ τους αποστάσεις, ίσως και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πως θα χαρακτηρίζατε όμως κ. Πρωθυπουργέ μια κυβέρνηση που στέλνει νέους πάνοπλους αστυνομικούς να σπάσουν στο ξύλο, χωρίς καμία προειδοποίηση, νέους άοπλους ανθρώπους; Τους ίδιους νέους που σε μερικές μέρες θα τους επιβάλει να επιστρέψουν στα σχολεία χωρίς κανέναν σχεδιασμό για να εξεταστούν αυτοί κι οι καθηγητές τους και με αστεία μέτρα προστασίας εντός των σχολικών αιθουσών και διαδρόμων;

Είτε πρόκειται για κυβέρνηση ανόητη είτε για κυβέρνηση που σχεδιάζει νέες μορφές αυταρχισμού.

Επιλέξτε κ. Πρωθυπουργέ μεταξύ των δύο άλφα: Ανοησία ή Αυταρχισμός; Τί από τα δύο χαρακτηρίζει την κυβέρνησή σας;

Για εμάς, για το ΜέΡΑ25, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Δεν θεωρούμε την κυβέρνησή σας ανόητη. Θεωρούμε ότι περιστρέφεστε γύρω από τον άξονα του αυταρχισμού που απαιτεί η θυσία των πολλών στο βωμό της παρασιτικής ολιγαρχίας της οποία τα συμφέροντα εξυπηρετείτε.

Στην απάντησή μου στις προγραμματικές σας δηλώσεις πέρσι τον Ιούλιο είχα προβλέψει από το βήμα της Βουλής ότι οι δεσμεύσεις σας στην τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού θα σας αναγκάζει καθημερινά να σερνόσαστε «σε αναποτελεσματικές, ολοένα αντι-λαϊκότερες και αυταρχικότερες πολιτικές».

Αρχίσατε με τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια. Συνεχίσατε με τα ΜΑΤ στα νησιά. Τώρα η πανδημία σας έδωσε την ευκαιρία να περιορίσετε τον πολίτη στην ιδιωτική σφαίρα, εξοβελίζοντάς τον από το δημόσιο χώρο, μετατρέποντάς τον σε ιδιώτη.

Εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή σας. Επιλογή που ισοδυναμεί με προληπτικές εκκαθαρίσεις κάθε αντίστασης στο 5ο Μνημόνιο που κοντοζυγώνει.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε αυτό τον ολισθηρό κατήφορο προς τον ολοκληρωτισμό που απαιτεί η εφαρμογή του 5ου Μνημονίου, το ΜέΡΑ25 θα το βρείτε μπροστά σας. Μαζί με όλο και περισσότερους ορθολογιστές δημοκράτες που αρχίζουν να σας καταλαβαίνουν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο