Μιχάλης Κριθαρίδης στο RedFlag: «Θέλουμε μια κοινωνία όπου η κάθε κ. Λατινοπούλου δεν θα τολμάει να διοχετεύει τα ομοφοβικά και σεξιστικά της παραληρήματα»

Αναδημοσιεύσεις
24 Δεκ, 2021

Συνέντευξη του Εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη, στο RedFlag.

  1. Τι είναι η ΜέΡΑ25;

Το ΜέΡΑ25 είναι το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής, ένα κόμμα που γεννήθηκε από τα σπλάχνα του DiEM25, του πανευρωπαϊκού μας Democracy in Europe Movement, που δημιουργήθηκαν αμφότερα για να κρατήσουν την Άνοιξη της Αθήνας του 2015 ζωντανή. Για να κρατήσουν ζωντανό το “Όχι” του ελληνικού λαού στην αναξιοπρέπεια και την φτωχοποίηση. Για να κρατήσουν ζωντανή την φλόγα της ελπίδας ότι μία άλλη Ελλάδα, μία άλλη Ευρώπη και ένας άλλος κόσμος πλέον και με την Προοδευτική μας Διεθνή (Progressive International), είναι εφικτά.

  1. Που απέτυχε η κυβέρνηση στην διαχείριση της πανδημίας;

Η Κυβέρνηση απέτυχε παντού όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας. Και η αποτυχία της αυτή δεν οφείλεται σε ανικανότητα ή ανευθυνότητα, πρόκειται για μία συνειδητή, εγκληματική, ταξική πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, να μην ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας ούτε και εν μέσω πανδημίας, ώστε να μπορούν την επόμενη μέρα ανενόχλητοι οι φίλοι του των ιδιωτικών κλινικών να κερδοσκοπούν πάνω στην υγεία των πολιτών. Είναι τόσο εγκληματική αυτή η διαχείριση της πανδημίας, που είναι αδιανόητο πως δεν έχει παρέμβει ακόμα Εισαγγελέας.

  1. Πως μπορούν να προστατευτούν τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις;

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί πως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, οι ανατιμήσεις, είναι η νέα λιτότητα. Μια λιτότητα από την οποία μπορούν να προστατευτούν οι πολίτες μέσα από την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) μισθών και επιδομάτων, ώστε να καλύπτεται αυτόματα η απώλεια του πραγματικού τους εισοδήματος. Και παράλληλα, μέσα από την κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, αυτού του αίσχους του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο η ενέργεια τιμολογείται στην ακριβότερη, ούτε καν στη μέση τιμή. Όλα αυτά όμως, απαιτούν ρήξη με αυτό το σαθρό καθεστώς.

  1. Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ;

Μία ακόμα ανακατανομή των ρόλων στα μνημονιακά κόμματα που είναι παντελώς αδιάφορος για την κοινωνία και τα συμφέροντα των πολιτών. Όσο ο κ. Ανδρουλάκης δεν ξεκαθαρίζει “ποιό ακριβώς ΠΑΣΟΚ επιστρέφει”; Αν δηλαδή είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ του “ναι σε όλα” τα μνημόνια των τελευταίων χρόνων, ή το ΠΑΣΟΚ του όχι στην εξάρτηση από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα του Ανδρέα -ασχέτως του πως κατέληξε-, δεν αξιολογούμε κάπως αυτό το αποτέλεσμα, γιατί είναι παντελώς αδιάφορο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι θετικό για τον λαό.

  1. Τι απάντηση δίνετε στα ομοφοβικά σχόλια της κυρίας Λατινοπούλου

Σε όλα τα ομοφοβικά σχόλια, είτε της πολιτεύτριας του κ. Μητσοτάκη, κ. Λατινοπούλου, είτε οποιουδήποτε άλλου, απαντάμε με την μάχη και την πάλη μας απέναντι σε μια συστημική πατριαρχία που μέσα από τον σεξισμό και την ομοφοβία συνθλίβει τους ανθρώπους και τα αυτονόητα δικαιώματα τους. Απαντάμε με την οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου η κάθε κ. Λατινοπούλου δεν θα τολμάει να διοχετεύει τα ομοφοβικά και σεξιστικά της παραληρήματα. Απαντάμε με έναν κόσμο όπου τα αυτονόητα δεν θα χρειάζονται ούτε επίκληση, ούτε και επεξήγηση.

Πηγή: redflag_gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο