Μιχάλης Κριθαρίδης: Κυβερνητική καταστολή στα όνειρα της νεολαίας

Αναδημοσιεύσεις
16 Φεβ, 2021

Πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης ο νόμος πλέον, έκτρωμα της κ. Κεραμέως και του κ. Χρυσοχοΐδη για την ανώτατη εκπαίδευση. Η «δροσερή πνοή δημοκρατίας» του κ. Μητσοτάκη βάζει πλέον χωροφύλακες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, προσπαθώντας να επιβάλει μια γενικευμένη ταφόπλακα στις διεκδικήσεις της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Ακόμα κι ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει αυτό το άθλιο και αντιδραστικό νομοθέτημα εντός της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι απαγορεύει τυπικά και αντισυνταγματικά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες των πολιτών και με τις σχολές ερμητικά κλειστές εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, είναι πολύ χαρακτηριστικός.

Ενώ φυσικά και η ακραία ωμή βία, η καταστολή και ο αυταρχισμός δεν έλειψε από την κυβερνητική αντιμετώπιση της νεολαίας και των διεκδικήσεών της. Μέχρι και προπηλακισμός της Αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα έλαβε χώρα, με την Κυβέρνηση να ψεύδεται ασυστόλως και να ισχυρίζεται πως δεν υπήρχαν ΜΑΤ έξω από τη ΓΑΔΑ, παρά την πληθώρα φωτογραφιών που καταμαρτυρούν το ακριβώς αντίθετο.

Καταστολή, καταστολή και πάλι καταστολή, η μόνη απάντηση της Κυβέρνησης σε κάθε αίτημα, σε κάθε ερώτημα, σε κάθε πρόβλημα και κάθε ανάγκη της κοινωνίας. Αλλά αυτοί είναι, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να εξοβελίσουν το ακροδεξιό DNA από την παράταξή τους και που η μοναδική «επένδυση» που κάνουν στη χώρα, είναι σε σώματα Ασφαλείας.

Το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο βέβαια έχει αρκετά προβλήματα, προβλήματα που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην υποχρηματοδότησή του από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και όχι στην επίπλαστη εικόνα Κυβέρνησης και Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης και Αποβλάκωσης της ανομίας και της παραβατικότητας. Όμως γι’ αυτά τα πραγματικά προβλήματα ούτε η Κυβέρνηση, ούτε τα Μέσα της στις διάφορες λίστες, θα ενδιαφερθούν.

Ενδιαφέρθηκε η κ. Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης για την χρηματοδότηση των υποδομών των πανεπιστημίων; Για προσλήψεις καθηγητών που οι περισσότεροι είναι υπό συνταξιοδότηση; Για την έρευνα και ειδικά την βασική σε αυτό; Για εργαστήρια, για συγγράμματα, βιβλιοθήκες, οικονομική ενίσχυση των μη προνομιούχων φοιτητών κ.λπ.;

Όχι φυσικά, για τίποτα από όλα τα παραπάνω, μόνο πελατεία στο ιδιωτικά κολλέγια να στείλει ενδιαφέρεται, κανένα ρουσφέτι να ικανοποιήσει με προσλήψεις 1.000 ακόμα ειδικών φρουρών και να επιβάλει το αστυνομικό κράτος εντός και των πανεπιστημιακών χώρων, εκεί που ενδεχομένως να αναπτύσσονται οι γνώσεις και οι ιδέες οι «επικίνδυνες» για την ΝΔ και το σύστημα που υπηρετεί.

Παράλληλα βέβαια δεν εξυπηρετούνται μόνο οι κολλεγιάρχες φίλοι της Κυβέρνησης, εξυπηρετείται και η «Πρεσβεία», η γνωστή η Αμερικανική, η οποία σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή και το οποίο έχουν αποκαλύψει τα wikileaks, ζητούσε την είσοδο της αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι κυβερνητικοί «ντίλερς» λοιπόν δουλεύουν παράλληλα σε πολλά μέτωπα και εξυπηρετούν διάφορα μετερίζια. Ένα είναι το μόνο σίγουρο και το μόνο δεδομένο, ότι δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τις υπαρκτές και διαχρονικές ανάγκες της πανεπιστημιακής και φοιτητικής κοινότητας.

Αλλά γιατί να τις εξυπηρετήσουν θα μου πείτε, μήπως τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια όταν πλέον φεύγουν στο εξωτερικό ακόμα και από την σχολική περίοδο; Για δε τα όνειρα των παιδιών της μεγάλης χειμαζόμενης πλειοψηφίας η καταστολή είναι η «μαγική» συνταγή της Κυβέρνησης, μιας και δεν προτίθεται να τα αφήσει να πραγματοποιηθούν.

Η νεολαία όμως, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι μαθητές και οι μαθήτριες, έστειλαν στην Κυβέρνηση το δικό τους μαζικό και δυναμικό μήνυμα: δεν πρόκειται να την αφήσουν να επιβάλει τους εφιάλτες της στο μέλλον και τη ζωή της κοινωνίας, δεν θα εκπληρωθούν οι εφιάλτες, καθώς δεν αργεί η στιγμή που τα όνειρα της νεολαίας μας και του λαού μας, θα πάρουν τη δική τους εκδίκηση.

Μιχάλης Κριθαρίδης, Eκπρόσωπος Tύπου ΜέΡΑ25

Πηγή: kontranews.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο