Μιχάλης Κριθαρίδης: Η εγκληματική διαχείριση της Κυβέρνησης υπονομεύει τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιαν, 2021

Άνοιξε από χθες η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών, με πρώτους τους άνω των 85 ετών.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να γίνουν οι εμβολιασμοί στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, δηλαδή σε μεγάλο βαθμό στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας. Σήμερα όμως αποφασίστηκε τελικά πως οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται στα κατά τόπους Νοσοκομεία και όχι τα Κέντρα Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης; τα εμβολιαστικά κέντρα από περίπου 1000 μετατρέπονται ξαφνικά σε λιγότερα από 100 -αν λάβει κανείς υπόψη ότι κάθε νομός έχει περίπου 1 νοσοκομείο-. Το κόστος αυτής της απόφασης καλούνται να το σηκώσουν αιφνιδιασμένοι γιατροί και ηλικιωμένοι που θα χρειαστεί να διανύσουν πλέον μεγάλες αποστάσεις.

Το ΜέΡΑ25 καιρό τώρα καλεί την Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ, το οποίο τώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον καθολικό εμβολιασμό και έπειτα να ενταχθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, η Κυβέρνηση ωστόσο για άλλη μια φορά βυθίστηκε στο βάλτο μιας άστοχης, αποσπασματικής, εν τέλει εγκληματικής διαχείρισης, που τώρα υπονομεύει τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο