Μέτρα τώρα και όχι επικοινωνιακά ημίμετρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Οκτ, 2021

Νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Έχοντας χάσει τον έλεγχο και στην οικονομία η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς τα ίδια μέτρα σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του κύματος ακρίβειας, μέτρα που ούτε στο ελάχιστο δεν είναι ικανά να ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και η λογική τους είναι «καλλωπισμός» της αφαίμαξης των πολιτών κι όχι κατάργησή της.

Επιπλέον τα μέτρα αυτά ακόμα αποτελούν σκέψεις αφήνοντας το χρόνο να περνά με τη Κυβέρνηση να διστάζει να λάβει προληπτικά μέτρα. Τα μέτρα αυτά δε, προβλέπεται να ισχύσουν μέχρι το τέλος του χρόνου παρά τις συνεχείς προβλέψεις φορέων που θέλουν το κύμα ακρίβειας να παραμένει τουλάχιστον και τον επόμενο χρόνο.

Το ΜέΡΑ25 επαναφέρει τις 4 προτάσεις του για την ανάσχεση του κύματος ακρίβειας, μέχρι η Κυβέρνηση να αντιληφθεί πως με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται. Συγκεκριμένα προτείνουμε:

· Ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 15%.
· Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή σε κατώτατο μισθό και επιδόματα, χρησιμοποιώντας όχι τον επίσημο πληθωρισμό αλλά δείκτη τιμών των μικρομεσαίων νοικοκυριών (εξαιρούμενου του εισοδηματικά ανώτατου 30% το πληθυσμού).
· Ακύρωση όλων των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
· Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, κοινωνικοποίηση της τέως ΔΕΗ (ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και σταδιακή επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ). Και επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα σουπερμάρκετ για το διαχρονικό άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών σουπερμάρκετ και των τιμών των προμηθευτών τους.

Ιδού η Ρόδος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο