Μεταναστευτικό: Η υποκρισία της ΕΕ φτάνει σε νέα επίπεδα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Φεβ, 2023

Επιεική φαίνεται να θεωρεί η Ε.Ε. την μέχρι τώρα στάση της στο θέμα της μετανάστευσης, καθώς χθες, στην άτυπη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα για τη «διαφύλαξη» των συνόρων της.

Συμφωνήθηκε επένδυση σε κάμερες, φυλάκια και φράκτη στα Βουλγαρο-Τουρκικά σύνορα, όπως και μέτρα για να αυξηθούν οι αποφάσεις απελάσεων πανευρωπαϊκά. Όλα αυτά ενώ η αναθεώρηση των κανόνων μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Την Πέμπτη το βράδυ όμως η υποκρισία έφτασε σε καινούργια επίπεδα ακόμα και για τα δεδομένα της ΕΕ, με αρχηγούς κρατών να μιλούν από τη μία για αλληλεγγύη με γειτονικούς λαούς από τη μέρα που χτύπησαν οι καταστροφικοί σεισμοί τα Τουρκοσυριακά σύνορα, ενώ συγχρόνως αποφασίζουν την περαιτέρω απομόνωση της Ευρώπης από τους γείτονες της και τα πάθη τους. Συγχρόνως, στη σύνοδο παρευρέθηκε και ο κ. Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, οι πολίτες της οποίας έχουν ωφεληθεί από ακριβώς την αντίθετη πολιτική από αυτή που ενδυναμώθηκε χθες. 4 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο σε κράτη της ΕΕ από την αρχή του πολέμου – δικαίωμα το οποίο έχουν μόνο λευκοί, χριστιανοί πρόσφυγες στην ήπειρό μας, απ’ ότι φαίνεται.

Με αφορμή την παρουσία του κ. Ζελένσκι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να ενισχύσουν και την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, με την εκταμίευση 500 εκατ. Ευρώ, και συμφωνία εκπαίδευσης 30.000 ουκρανών στρατιωτικών εντός του 2023, βάζοντας την Ευρώπη ακόμα πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου.

Με την ΕΕ υποβαθμισμένη σε υποχείριο του ΝΑΤΟ και την ακροδεξιά μεταναστευτική πολιτική να καθιερώνεται ως «Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής», η απάντηση των προοδευτικών δημοκρατών παντού μπορεί να είναι μόνο μια: Ρήξη με την ΕΕ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο