Μετά από μια ακόμα Σύνοδο Κορυφής για τα ελληνοτουρκικά η ελληνική πλευρά κάνει το άσπρο μαύρο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μαρ, 2021

Η Κυβέρνηση αποτιμά θετικά την έκβαση της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ λέγοντας πως δεν δίνει λευκή επιταγή στην Τουρκία του κ. Ερντογάν.

Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο το μνημονιακό τόξο διαρκώς βαφτίζει το κρέας ψάρι. Η Σύνοδος Κορυφής όχι μόνο δίνει λευκή επιταγή στον κ. Ερντογάν αλλά τον προικοδοτεί παράλληλα στο «έργο» του. Η δε ελληνική πλευρά που από τον Σεπτέμβριο ακόμα θα έφερνε «κυρώσεις που θα δάγκωναν» όπως διατυμπάνιζαν οι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι, δεν έφερε τίποτα για ακόμα μια φορά, όπως άλλωστε αναμενόταν και όπως είχε προειδοποιήσει το ΜέΡΑ25 ότι θα συμβεί ήδη από τον Σεπτέμβριο (και επανέλαβε τόσο στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου όσο και τώρα το Μάρτιο).
Αντί λοιπόν να κάνουν το άσπρο μαύρο οι yesmen των Βρυξελλών και του Βερολίνου, ας υιοθετήσουν την πρόταση του ΜέΡΑ25 για τη σύγκληση διεθνούς περιφερειακής συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ελλάδας, ώστε να λυθούν πραγματικά και οριστικά τα ζητήματα των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τρυπάνια και προς όφελος όλων των λαών -και όχι των ολιγαρχών- της περιοχής.
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο