ΜέΡΑ25: Υψώνουμε ανάχωμα στον κυνισμό της τρόικας για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Φεβ, 2020

Δύο μόλις μέρες μετά την Συνέντευξη Τύπου του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων και ενώ την ίδια εκείνη ώρα στη Βουλή η Κυβέρνηση προσπαθούσε να ρίξει στάχτη στα μάτια των δανειοληπτών διαβεβαιώνοντας μέσω του υφυπουργού της κ. Ζαββού, για τις “αγαθές” προθέσεις του “Ηρακλή”, τόσο δια μέσω της γραμματέως της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, όσο και μέσω του Επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, η κυνική τους αλήθεια αναδιπλώνεται.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν θα “νιώθει πια μοναξιά” με την προαναγγελία του για “μπουλντόζες” στην πρώτη κατοικία από τα τέλη Απριλίου, καθώς ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Καθημερινή”, ξεδιπλώνεται πλήρως για τον “Ηρακλή” και τα σχέδια της τρόικας. Χαρακτηρίζει μάλιστα “δέσμευση-κλειδί” για την ΕΕ την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας γιατί δήθεν σε αυτήν είχαν παρεισφρήσει πάρα πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές, οπότε η ΕΕ δεν έχει κανένα θέμα να σταματήσει να προστατεύει και αυτούς που το χρειάζονται!

Παράλληλα, η γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσουν στα αρπαχτικά funds των κόκκινων δανείων και εξυπηρετούμενα -όχι μόνο κόκκινα- δάνεια, ανάλογα πάντα φυσικά με το τι προστάζει το συμφέρον των τραπεζών, όπως ξεκαθάρισε. Φυσικά όλα αυτά δεν μας ξαφνιάζουν ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους της τρόικας (να θυμίσουμε ότι η κ. Απαλαγάκη, αν και άνθρωπος των τραπεζών, ήταν η βασική διαμορφώτρια του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας των μνημονίων με τον οποίο οι τράπεζες ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα ακόμα και πάνω από το δημόσιο σε αξιώσεις χρεών).

Αντιθέτως μας καταδεικνύουν ότι αν δεν υψώσουμε ανάχωμα στον κυνισμό της τρόικας και των εντολοδόχων της, ο Αρμαγεδδών των κόκκινων δανείων από τα τέλη Απριλίου θα δώσει την χαριστική βολή στον λαό μας που χειμάζεται εδώ και 10 χρόνια. Για αυτό εμείς ως ΜέΡΑ25 ξεκινάμε εθνικό διάλογο καταθέτοντας ένα συγκεκριμένο εναλλακτικό σχέδιο τερματισμού των πλειστηριασμών με παράλληλη εξυγίανση των τραπεζών.

Μόνο ο άμεσος τερματισμός πωλήσεων των κόκκινων δανείων θα προστατεύσει την κοινωνία μας από την καταιγίδα των πλειστηριασμών που η τρόικα και οι ταγοί των μνημονίων επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο