Η πολυσυλλεκτικότητα του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Απρ, 2018

Το ΜέΡΑ25 φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με κοινό παρανομαστή την αντίληψη ότι το καθεστώς που βιώνουμε τώρα, χρεοδουλοπαροικία το ονομάζει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, είναι μη βιώσιμο και πρέπει να ανατραπεί.

Από τους δηλωμένουs υποστηρικτές λοιπόν του Γιάνη Βαρουφάκη εντύπωση προκαλεί το όνομα του δημοσιογράφου Τάκη Μίχα, συγγραφέα του βιβλίου «Ελλάδα και Ευρώ: Η Φιλελεύθερη Άποψη», δηλωμένου φιλελεύθερου και μέχρι ενός σημείου υποστηρικτή της εξυγιαντικής λύσης που πρότειναν οι δανειστές.

Όπως σήμερα λέει, «έχουν περάσει 8 χρόνια και είμαστε ακόμα στο ίδιο σημείο». Δεν εγκαταλείπει την ταυτότητα του φιλελεύθερου, αλλά ζώντας τα τελευταία χρόνια στη Λατινική Αμερική (στη Βολιβία, το Εκουαδόρ και αλλού), διαπίστωσε ότι «ο μόνος Έλληνας που ήταν γνωστός δεν ήταν ούτε ο Σωκράτης, ούτε ο Πλάτωνας, αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης». Επ’ αφορμή αυτού, επισκέφτηκε ξανά τα γραπτά του πρώην υπουργού, ήρθε σε επαφή μαζί του και βρήκαν κοινούς τόπους: χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους, μείωση των φορολογικών συντελεστών και ότι η πολιτική που προτείνουν τα άλλα κόμματα «απλά διαιωνίζει την κατάσταση».

«Η απείθεια για μένα δεν είναι μια μαγκιά, είναι μια αναγκαιότητα» καταλήγει ο δημοσιογράφος. Κατανοεί τους φιλελεύθερους και εκσυγχρονιστές ομοϊδεάτες του που ανησυχούν για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, όμως εκτιμά ότι πολλοί εξ αυτών θεωρούν πλέον σφάλμα την ένταξη στο ευρώ και τα μνημόνια. Σημαντικό για εκείνον είναι το ποιος θα αναλάβει την αναγκαία ανυπακοή προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Θεωρεί τον Βαρουφάκη «υπεύθυνο πρόσωπο», μια ομολογουμένως απρόσμενη παραδοχή για κάποιον που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο που είθισται να αντιμετωπίζει αρνητικά τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο