ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Ξάνθης-Ανατολικής Μακεδονίας: Ορεινή Ξάνθη – Στο στόχαστρο του καρτέλ ενέργειας τα παρθένα δάση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Μαρ, 2023

Ο Δήμος Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης χαρακτηρίζεται ως ένας κρυμμένος επίγειος παράδεισος, με πλούσια βλάστηση, ανεξερεύνητα μονοπάτια, θερμά λουτρά.

Πρόκειται όπως περήφανα δηλώνουν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι, για έναν μοναδικό προορισμό στην καρδιά της φύσης όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ησυχία, την γαλήνη και την ηρεμία.

Πρόκειται, όπως διαβεβαιώνουν, για ένα ησυχαστήριο του νου, της ψυχής και του σώματος.

Αυτός λοιπόν ο επίγειος παράδεισος βρέθηκε στο στόχαστρο του αδηφάγου καρτέλ ενέργειας καθώς προγραμματίζεται η εγκατάσταση αιολικού πάρκου ισχύος 198 MW με 33 ανεμογεννήτριες στην θέση “Μώσσης” στις Δημοτικές Ενότητες Θερμών, Σατρών και Μύκης του δήμου Μύκης.

Τα συνοδά έργα που θα απαιτηθούν περιλαμβάνουν την διάνοιξη 24 χιλιομέτρων δρόμου, την δέσμευση 175 στρεμμάτων και την εκσκαφή 70.000 κυβικών μέτρων ενώ θα κατασκευαστεί και νέος υποσταθμός και εξωτερικό δίκτυο μέσης τάσης 33 ΚV για την ηλεκτρική σύνδεση του Σταθμού με το δίκτυο.

“Η τοποθεσία εγκατάστασης του αιολικού σταθμού βρίσκεται σε εκτάσεις τις οποίες διαχειρίζεται η Δασική Υπηρεσία, και είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές εκτάσεις καθώς και σε εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως αγροί.

Αφορά μια περιοχή όπου η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ελάχιστη, σε ένα ουσιαστικά παρθένο δάσος. Στην περιοχή υπάρχουν 3 είδη προστατευόμενων ειδών που συμπεριλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι της οδηγίας 2009/147 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κοινοτικής, για τη διατήρηση των άγριων πουλιών” τονίζουν με οργισμένη κοινή ανακοίνωση τους ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι».

Το βουλιμικό καρτέλ ενέργειας προελαύνει -με τις ευλογίες της Ε.Ε και των υποτακτικών στα κελεύσματα της οικονομικής ελίτ διακυβερνήσεων της χώρας- καταβροχθίζοντας δάση, αγροτική γη, φυσικό περιβάλλον και βιοποικιλότητα η οποία αποτελεί προϋπόθεση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα εξωφρενικά υπερκέρδη των επιχειρήσεων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ εκτοξεύονται θεαματικά, την ίδια ώρα που η φτωχοποίηση της κοινωνίας επιτείνεται και η ενεργειακή φτώχεια προσλαμβάνει δραματική διάσταση με τις μισές αιτήσεις (49%) των ενεργειακών κοινοτήτων να απορρίπτονται λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού χώρου στα δίκτυα.

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προς χάριν της παρασιτικής ολιγαρχίας διαφοροποιούν το παραγωγικό πρότυπο της χώρας με τεράστιες απώλειες μέσω των απαλλοτριώσεων της αγροτικής και κτηνοτροφικής γης.

Για αυτούς που οραματίζονται μια χώρα φαιό νταμάρι.
Για αυτούς που θεωρούν ότι οι επίγειοι παράδεισοι δεν μάς αξίζουν.
Για αυτούς που η λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής γης διενεργείται εις το όνομα της “δημόσιας ωφέλειας” προς όφελος της παρασιτικής ολιγαρχίας τους απαντάμε:
Το ΜέΡΑ 25 -Συμμαχία για τη Ρήξη θα γίνει ο εφιάλτης σας!

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Ξάνθης-Ανατολικής Μακεδονίας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο