ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη: ΜέΡΑ25 Κέρκυρας καλεί εισαγγελέα για την διάλυση του Νοσοκομείου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
31 Μαρ, 2023

Tη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της Πολιτείας για τη δραματική επιδείνωση της ποιότητας των υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ζήτησαν στις 30 Μαρτίου 2023 από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, τα μέλη της Κ.Ε του ΜέΡΑ25 Κέρκυρας Ευαγγελία Αλεξάκη και Βασίλης Καββαδίας καθώς και ο Συντονιστής του Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνος Σπίγγος.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Αύγουστο, εκ μέρους των στελεχών του ΜέΡΑ 25 Κέρκυρας, η κατάθεση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας μηνυτήριας αναφοράς, για το επικίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς τοπίο, που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.

Στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας το υγειονομικό προσωπικό καταρρέει από τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας που τους επιβάλλει η αυταρχική διοίκηση του Νοσοκομείου.

Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο από την Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του Νοσοκομείου στην οποία υπογραμμίζεται το εξής: “Είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει επέμβει ο εισαγγελέας όταν με τρία εντέλλεσθε της διοίκησης σε τρεις καρδιολόγους, αναγκάστηκαν να εργάζονται 40ωρο με αποτέλεσμα την κατάρρευση του ενός εξ αυτών και την εισαγωγή του στα επείγοντα.

Τι αλήθεια θα πρέπει ακόμη να περιμένουμε και ποια προστασία έχουμε στην υγεία;”

Ο υπερφίαλος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης θεωρεί, ως φαίνεται, ότι οι αρμοδιότητες του περιορίζονται στις δημόσιες σχέσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας και με τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ.

Προφανώς δεν τον απασχολεί η ανταπόκρισή του -έστω και στοιχειωδώς- στον θεσμικό του ρόλο.

Πολλώ δε μάλλον που ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου το νοσοκομείο θα κληθεί να ανταποκριθεί σε αυξημένο αριθμό επισκεπτών και διακομιδών.

Γροθιά στο στομάχι είναι η ανακοίνωση των σωματείων του Νοσοκομείου που εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο:

-Η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου, βάση του οργανογράμματος, καλύπτεται μόλις στο 45%.
-Η ορθοπεδική και η Παιδιατρική καλύπτονται μόλις από μια νοσηλεύτρια.
-Σαββατοκύριακα και αργίες, όπως και τα απογεύματα όλο το νοσοκομείο διαθέτει μόλις έναν βοηθό θαλάμου ενώ νυχτερινή βάρδια δεν υφίσταται.
-Οι ελάχιστοι τραπεζοκόμοι λιποθυμούν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους καθώς υποχρεώνονται σε διπλοβάρδιες ενώ επιστρατεύεται για τον σκοπό αυτό ακόμη και ο κλητήρας.
-Βασικά χρηστικά υλικά όπως συσκευές ορού, σύριγγες συγκεκριμένων διαμέτρων απουσιάζουν.
-Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη για τις ανάγκες κάλυψης αναγκών στα ΤΕΠ.
-Για 170 κρεβάτια της Νευρολογικής Κλινικής υπηρετούν μόλις 4 ψυχίατροι (τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός).
-Ένας παιδοψυχίατρος έχει υποχρεωθεί να καλύπτει πέντε οργανικές θέσεις ενώ η παιδοψυχιατρική κλινική παραμένει στα “χαρτιά” απουσιάζοντας από τον σχεδιασμό του υπουργείου.
-Η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου έχει διαλυθεί με μόλις έναν εργαζόμενο για κάθε βάρδια ενώ οι μειωμένοι προϋπολογισμοί δεν επιτρέπουν την απαραίτητη συντήρηση σε όλο τον εξοπλισμό.
-Καθημερινά περιστατικά διακομίζονται στα Γιάννενα για απλές και για εξειδικευμένες εξετάσεις.
-Νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μετακινείται άσκοπα, έτσι χωρίς πρόγραμμα.

Οργή προκαλεί παράλληλα η Λουδοβίκεια συμπεριφορά της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς το σύνολο των εργαζομένων. Ναι σε αυτούς που μας καλούσαν να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια μας .

Έχει το θράσος η Διοίκηση του Νοσοκομείου να εκστομίζει απειλές και να καλεί τους εργαζόμενους να παραιτηθούν;

Έχει το θράσος η Διοίκηση του Νοσοκομείου να απειλεί με βαρείς χαρακτηρισμούς το προσωπικό; Να μοιράζει ποινές, πρόστιμα χωρίς ΕΔΕ;
Έχουν το θράσος αυτοί που διέλυσαν το ΕΣΥ να κουνάν το δάχτυλο στο νοσηλευτικό ιατρικό προσωπικό που κλήθηκαν να φυλάγουν

Θερμοπύλες; Ακόμη και “όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος..”

Για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με τους σχεδόν 37.000 νεκρούς.

Για την διάλυση του ΕΣΥ, τον άκοπο πλουτισμό των ιδιωτικών κλινικών.

Για τους υγειονομικούς που η διακυβέρνηση Μητσοτάκη τους επιβράβευσε με καταστολή, διώξεις, απλήρωτες υπερωρίες και ανασφάλεια.

Για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος προς όφελος της παρασιτικής ολιγαρχίας.

Για τα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Το ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη ρήξη υπόσχεται ότι θα γίνει ο εφιάλτης σας.

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

 

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο