ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη έξω από το Υπουργείο Υγείας: Εδώ και τώρα πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ

Δραστηριότητα
08 Ιούν, 2023

Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία που έχουν οδηγήσει και στα πρόσφατα τραγικά περιστατικά.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να διαμηνύει πως το ΕΣΥ θα αποτελεί προτεραιότητα του σε μια πιθανή επόμενη διακυβέρνηση του, οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμα και μέσα στην πανδημία η μνημονιακή Κυβέρνηση της ΝΔ -σε συνέχεια και των υπόλοιπων μνημονιακών Κυβερνήσεων- υποβάθμισε ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να πεθαίνουν πολίτες αναμένοντας για ώρες μια στοιχειώδη δημόσια περίθαλψη.

Απέναντι στις πολιτικές αυτές το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ζητάει εδώ και τώρα πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με άμεσες μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας και όλων των αναγκαίων υποδομών της, ώστε να έχουν οι πολίτες πραγματική πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία υποψηφίων Βουλευτών του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη αποτελούμενη από την πρώην Βουλεύτρια Μαρία Απατζίδη, τον πρώην Υπουργό Δημήτρη Στρατούλη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαριάνα Τσίχλη ζήτησαν να συναντήσουν την υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας, η οποία ωστόσο στην “γραμμή” του αυταρχισμού και της προηγούμενης Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, το αρνήθηκε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο