ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Α’ Θεσσαλονίκης: Κάτω τα χέρια από τη νεολαία και τους αγωνιστές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Μάι, 2023

Την τετραετία που μας πέρασε η φοιτητική νεολαία βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης και της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά οι φοιτητές του ΑΠΘ δίνουν έναν μεγαλειώδη αγώνα για ένα ελεύθερο, δημοκρατικό Πανεπιστήμιο στο οποίο δεν θα έχουν χώρο οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής.

Ο νυν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της κυβέρνησης και δίνοντας εχέγγυα όπως αποδείχθηκε με την υποψηφιότητά του, επιχείρησε να μετατρέψει ολόκληρο το ΑΠΘ σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, εφαρμόζοντας με ζήλο τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως, με συνεχείς εισβολές των ΜΑΤ, άγριο ξύλο, ρίψη χημικών, δεκάδες συλλήψεις και τραυματισμούς φοιτητών και στημένα κατηγορητήρια σε βάρος τους. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που είχε στηθεί, οι κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλης της κοινωνίας, ανέτρεψαν για ακόμη μια φορά τα κυβερνητικά σχέδια. Η αιματοκυλισμένη φοιτητική νεολαία με τις ηρωικές μάχες ενάντια στην Κυβέρνηση και τους πάνοπλους δολοφόνους της, βγήκε νικήτρια και έδωσε ελπίδα αγώνα και δημοκρατίας σε όλη την κοινωνία.

Σαν ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, στο πλάι των αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών και στηρίζουμε έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα τους μέχρι τέλους.

Στις 04/05 δικάζονται 2 φοιτητές του ΑΠΘ, ένας εκ των οποίων είναι ο φοιτητής Πληροφορικής, μέλος Δ.Σ. του Φοιτητικού του Συλλόγου, Χ. Θεοφυλακτίδης, που συνελήφθησαν εντελώς αναίτια και άδικα στις 16-9-2022 σε κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην στρατοπέδευση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, έπειτα από άλλη μία απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων. Καταγγέλλουμε τις αναίτιες συλλήψεις και τα στημένα κατηγορητήρια. Απαιτούμε την άμεση αθώωσή των φοιτητών
Απαιτούμε να καταπέσουν τώρα οι στημένες κατηγορίες σε βάρος τους.

Κάτω τα χέρια από τη νεολαία και τους αγωνιστές!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο