Γ. Βαρουφάκης από το Μεταξουργείο: Έχουμε υποχρέωση να ξεριζώσουμε το σύστημα και να το ξαναχτίσουμε από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο

Δραστηριότητα
03 Μάι, 2023

Σε μια κατάμεστη από νέες και νέους Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκδήλωση της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη την οποία χαιρέτισε η συγγραματέας της ΛΑΕ-ΑΑ Μαριάνα Τσίχλη και μίλησε ο Επικεφαλής του ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης.

“Πολλά νέα άτομα που θέλουν να δουλέψουν, δεν είναι άνεργα γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν, αλλά γιατί οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Η νέα γενιά όμως δεν τρομοκρατείται. Αγωνίζεται για μια νέα ριζοσπαστική Αριστερά, για την ενσυναίσθηση. Απέναντι στο φόβο απαντάμε με ζωή” ανέφερε εισαγωγικά η Ιόβη Μαραγκού, Συσυντονίστρια της Νεολαίας του ΜέΡΑ25.

“Η δικιά μου γενιά ήταν η πρώτη που έζησε τις επιπτώσεις των μνημονίων και της λιτότητας, βγαίνοντας από τα πανεπιστήμια. Μας καταδίκασαν στη ξενιτιά ή στην εργασιακή εξαθλίωση αν μέναμε στη χώρα μας. Υπάρχουν λύσεις: κατάργηση της προπληρωμής φόρων, του Ηρακλή, του χρηματιστηρίου ενέργειας. Προαπαιτούμενο φυσικά η ρήξη, για να είναι όλα αλλιώς” υπογράμμισε στον χαιρετισμό της η υποψήφια στην Α’ Αθήνας και Συγραμματέας της ΛΑΕ – ΑΑ Μαριάνα Τσίχλη.

Η Μαριάνα Τσίχλη επισήμανε ακόμα πως: “δεν αποδεχόμαστε την διαχείριση της μιζέριας ως κανονικότητα. Συνεχίζουμε να τιμάμε το γενναίο ΟΧΙ του ’15, όπως κάναμε πάντα εγκαταλείποντας υπουργικές καρέκλες και αξιώματα για να μείνουμε πιστοί στην εντολή του λαού μας”.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως: “πρώτη στην Ευρώπη σε κόστος διαβίωσης η Ελλάδα, με δεύτερη τη ζαμπλουτη Δανία. Το δίλημμα της νεολαίας είναι να μείνουν στη χώρα τους υπό καθεστώς εργασιακής γαλέρας ή να κυνηγήσουν τα όνειρα τους στο εξωτερικό. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους τους νέους. Τα παιδιά της άρχουσας τάξης ετοιμάζονται για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού από το γυμνάσιο, ενώ η πλειοψηφία των παιδιών αυτής της χώρας μένουν εγκλωβισμένα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο τα ετοιμάζει για να υπηρετούν αυτούς που θα επιστρέψουν από την πραγματική μόρφωση ξένων κέντρων σπουδών”.

“Αυτό είναι ένα σύστημα το οποίο έχει διαμορφωθεί από τα μνημόνια και η άρχουσα τάξη δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει. Εμείς έχουμε υποχρέωση να το ξεριζώσουμε και να το ξαναχτίσουμε από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο” τόνισε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε πως: “μια χούφτα εταιριών αγοράζουν υπηρεσίες και υποδομές της χώρας μας: από τη ΔΕΗ μέχρι τα κολλέγια, τα οποία θέλουν να εξισώσουν με τα πανεπιστήμια μας. Μια ξένη και ντόπια ολιγαρχία ριζώνει όλο και πιο βαθιά στη χώρα μας και εμπορευματοποιεί τα πάντα, ταυτίζοντας ακόμα και εμάς του ίδιους με εμπορεύματα. Μόνο η ρήξη μπορεί να το σταματήσει”.

Τέλος, ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη έκανε λόγο για τον κύριο Μητσοτάκη που έχει φασιστοειδη σαν τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Βορίδη στο κομμα του και κλείνει και τα δύο μάτια στη δεξιά με τον φράχτη στον Έβρο και τις επαναπροωθήσεις του θανάτου στο Αιγαίο, ενώ έχει το θράσος να λέει ότι το ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ψάχνει ψήφους στην ακροδεξιά, με την νεολαία να φωνάζει το σύνθημα: “και τώρα και πάντα και όπως το σαράντα, την φτώχεια και τον φασισμό θα τον πολεμάμε πάντα”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο