ΜέΡΑ25 προς εκπροσώπους Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Η μάχη για δικαίωση δεν είναι μόνο νομική αλλά και πολιτική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Ιούν, 2023

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών πραγματοποίησε κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, στα γραφεία του κόμματος.

Στη συνάντηση ο αντιπρόεδρος του συλλόγου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και ανάμεσα στους επιζώντες, πολλοί και πολλές εκ των οποίων νοσηλεύονται ακόμα με βαριά τραύματα ή πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Το αίσθημα της αδικίας, επισήμανε, είναι αποπνικτικό, καθώς ένα καθοριστικό γεγονός για τις ζωές των συγγενών και των φίλων των θυμάτων έχει ξεχαστεί τόσο από το κράτος, όσο και από τον δημόσιο διάλογο, για να μη θιχτούν τα προεκλογικά συμφέροντα όλων αυτών των κομμάτων και πολιτικών που φέρουν την ευθύνη για την εγκληματική κατάσταση στους σιδηροδρόμους.

Πέρα από πρωτοβουλίες συλλογής υπογραφών για να υπάρξει δικαίωση των θυμάτων, μας παρουσίασαν και τη μήνυση την οποία έχουν υποβάλει κατά φυσικών προσώπων που φέρουν τη διαχρονική ευθύνη για την απαξίωση των σιδηροδρόμων, για την οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης τους διαβεβαίωσε πως έχουν την απόλυτη υποστήριξη του ΜέΡΑ25, καθώς και του ιδίου, που είναι διατεθειμένος να καταθέσει για τους πολιτικούς λόγους, τους οποίους γνωρίζει από την εξάμηνη θητεία του ως υπουργός οικονομικών το 2015, που οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση και την απαξίωση των σιδηροδρόμων.

Από τη μεριά του, το ΜέΡΑ25 υπενθύμισε πως η μάχη για δικαίωση δεν είναι μόνο νομική αλλά και πολιτική, για να επανενωθεί και εθνικοποιηθεί ο ΟΣΕ, και να εξαλειφθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα, ούτως ώστε το έγκλημα των Τεμπών να μην επαναληφθεί. Συμφωνήθηκε συνέχιση της επικοινωνίας και συνεχής στήριξη του ΜέΡΑ25 στον αγώνα που δίνουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων για δικαιοσύνη και τέλος στις πολιτικές που παίζουν με τη ζωή μας.

Εδώ θα βρείτε την καμπάνια συλλογής υπογραφών την οποία στηρίζουμε ολόψυχα

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο