Εκατοντάδες χιλιάδες μη μισθωτοί από χθες είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω συσσώρευσης χρεών κατά την περίοδο της πανδημίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Ιούν, 2023

Από χθες Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, αυταπασχολούμενοι, μη μισθωτοί, βρίσκονται χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας προς τον ΕΦΚΑ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής αναστολών των χρεών που συσσωρεύτηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, αντί της διαγραφής τους. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το οικονομικό της επιτελείο δίνανε επικοινωνιακά συγχαρητήρια στους εαυτούς τους για το πως προχωρούσε τάχα μου δήθεν η εξόφληση των χρεών αυτών, χωρίς καν να δοθεί στην πράξη ούτε η παραμικρή διευκόλυνση στους πληττόμενους.

Αυτά βεβαίως προκαλούν και οι διαχρονικές μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, που παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις κατά καιρούς, άφηναν και αφήνουν χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς καμία ασφάλιση και καμία πρόσβαση ούτε σε υποτυπώδεις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η υπηρεσιακή Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ρυθμίσει το ζήτημα ώστε τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές να μην μείνει κανένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στη συνέχεια η όποια Κυβέρνηση προκύψει να ρυθμίσει οριστικά το ζήτημα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο