ΜέΡΑ25: Ναι στο Εμβόλιο & τα Μαζικά Τεστ – Όχι στη Διχόνοια & το Ψηφιακό Φακέλωμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Ιούλ, 2021
  • ΝΑΙ στο εμβόλιο σε συνδυασμό με Δημόσιο Δίκτυο Μαζικών Δωρεάν Τεστ
  • ΟΧΙ στα διχαστικά ψηφιακά πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων
  • Νομοθετική απαγόρευση εγκατάστασης λογισμικού ηλεκτρονικού φακελώματος (π.χ. NSOPegasus, κρατικές εφαρμογές παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων)

Η κυβερνητική αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, και το ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος της, οφείλεται στην πεισματική άρνηση του κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει το Δημόσιο Δίκτυο Μαζικών Δωρεάν Τεστ & Εμβολιασμών που το ΜέΡΑ25 προτείνει από τον Μάρτιο του 2020.

Αντ’ αυτού, το καλοκαίρι του 2020 ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τον τουρισμό χωρίς μαζικά τεστ, κρυπτόμενος πίσω από έναν γελοίο αλγόριθμο που του «πάσαραν» κάποιοι επιτήδειοι. Αργότερα, όταν ούτε η κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να υποστηρίξει την απουσία μαζικών τεστ, κατέφυγε στα ανεκδιήγητα selftest (δηλαδή επισημοποίησε την απουσία αξιόπιστων τεστ και πέταξε το μπαλάκι των τεστ στους ανυπεράσπιστους πολίτες).

Αποτέλεσμα; Το βάρβαρο δεύτερο κύμα του περασμένου φθινόπωρου και η απώλεια της καλής εικόνας της χώρας ως ασφαλούς προορισμού.

Κι όταν, επιτέλους, φέτος ξεκίνησε ο εμβολιασμός (έστω και με εγκληματικά αργούς ρυθμούς), ο κ. Μητσοτάκης μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα (παροπλίζοντάς τα ως νοσοκομεία) και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να στρέψει εναντίον του εμβολίου τους διστακτικούς πολίτες. Πως; Απευθυνόμενος απαξιωτικά στους νέους (που προηγουμένως έδερναν οι πραιτοριανοί του κ. Χρυσοχοΐδη), δαιμονοποιώντας τους ανεμβολίαστους και, τώρα, εγκαινιάζοντας πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων (green pass).

Αποτέλεσμα; Μια πανικόβλητη «Μητσοτάκης Α.Ε.» υπονομεύει το εμβολιαστικό πρόγραμμά της μέσα από σπασμωδικές, αυταρχικές κινήσεις που ενισχύουν, αντί να κάμπτουν, τις αντιστάσεις εναντίον του εμβολιασμού ενός σημαντικού ποσοστού των πολιτών.

Οι 3 θέσεις του ΜέΡΑ25 για τα εμβόλια, τα τεστ και το ψηφιακό φακέλωμα

Το ΜέΡΑ25 λέει ένα μεγάλο ΝΑΙ στον εμβολιασμό καθώς, χωρίς αμφιβολία, το εμβόλιο μειώνει συντριπτικά τον κίνδυνο θανάτου ή διασωλήνωσης των εμβολιασμένων και, παράλληλα, μειώνει σημαντικά (αλλά όχι απόλυτα) την πιθανότητα μετάδοσης σε άλλους.

Όμως, όσο ένα μεγάλο ποσοστό της ανθρωπότητας παραμένει ανεμβολίαστο, η πιθανότητα μετάδοσης ακόμα και από/σε εμβολιασμένους είναι σημαντική και, έτσι, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος μεταλλάξεων του ιού (κάποιες εκ των οποίων πιθανώς τα εμβόλια να μην αντιμετωπίσουν). Συνεπώς, ο εμβολιασμός δεν υποκαθιστά τα τεστ (π.χ. στη Μύκονο, παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, πολλοί γηγενείς βρέθηκαν θετικοί).

  1. Την πανδημία θα την νικήσουμε με όπλα τα Εμβόλια και, εξ ίσου, το Δημόσιο Δίκτυο Μαζικών Δωρεάν Τεστ & Εμβολιασμών Όσο το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι χαμηλό παγκοσμίως, το Δημόσιο Δίκτυο Μαζικών Δωρεάν Τέστ & Εμβολιασμών θα είναι εξ ίσου απαραίτητο με τον εμβολιασμό.

Από την αρχή της πανδημίας, το ΜέΡΑ25 προτείνει την δημιουργία του Δημόσιου Δίκτυου Μαζικών Δωρεάν Τεστ & Εμβολιασμών, στο πλαίσιο του οποίου θα αναπτυχθεί ανώνυμη εφαρμογή (App) στην οποία θα καταγράφονται (για περίοδο όχι μεγαλύτερη της μίας εβδομάδας) τα αρνητικά τεστ – με σκοπό την χρησιμοποίησή τους για πρόσβαση σε συγκεκριμένους πολυσύχναστους χώρους.

Αντίθετα το εμβολιαστικό διαβατήριο/πιστοποιητικό, το green pass του κ. Μητσοτάκη, θα επιτρέπει σε εμβολιασμένους φορείς του Covid-19 να μην ελεγχθούν ξανά ποτέ, αλλά να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς καν να γνωρίζουν ότι είναι φορείς!

Επί πλέον, το green pass του κ. Μητσοτάκη αποτελεί όνειδος για τα ατομικά δικαιώματα: Αντίθετα με τα ανώνυμα αρνητικά τεστ που προτείνει το ΜέΡΑ25, τα οποία πιστοποιούν ότι κάτι ΔΕΝ υπάρχει μέσα στο σώμα μας, το green pass του κ. Μητσοτάκη πιστοποιεί επώνυμα τι υπάρχει μέσα μας – και απαιτεί μάλιστα από ιδιώτες να σκανάρουν τα προσωπικά μας δεδομένα!

Πολύ απλά, το green pass του κ. Μητσοτάκη αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την δυστοπία του Μεγάλου Αδελφού. Όντας τέτοιο, ενισχύει τα μέγιστα τις αντιδράσεις εναντίον του εμβολίου σημαντικού ποσοστού των πολιτών που βλέπουν το green pass ως Πιστοποιητικό Υγειονομικών Φρονημάτων. Έτσι, αντί να δίνει κίνητρα στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση υπονομεύει το εμβολιαστικό της πρόγραμμα!

Όσον αφορά τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, εξ ορισμού χώροι συγκέντρωσης ευάλωτων ανθρώπων, το ΜέΡΑ25 προτείνει: (α) καθολικό εμβολιασμό του προσωπικού (με αναστολή καθηκόντων, όχι βέβαια απόλυση, όσων εκ πεποιθήσεως αρνούνται να εμβολιαστούν) και (β) εβδομαδιαία τεστ όλου του προσωπικού στο πλαίσιο του Δημόσιου Δικτύου Μαζικών Δωρεάν Τέστ & Εμβολιασμών.

  1. Εκστρατεία πειθούς για την ανάγκη να εμβολιαστούν όλες και όλοι, ακύρωση του διχαστικού green pass της κυβέρνησης και, παράλληλα, πρόσβαση σε συγκεκριμένους πολυσύχναστους χώρους με χρήση ανώνυμης εφαρμογής (App) στην οποία θα καταγράφονται (για περίοδο όχι μεγαλύτερη της μίας εβδομάδας) τα αρνητικά τεστ που θα γίνονται στο πλαίσιο του Δημόσιου Δίκτυου Μαζικών Δωρεάν Τεστ & Εμβολιασμών

Τέλος, παρατηρούμε με ανησυχία δύο παράλληλες εξελίξεις: Το διεθνές σκάνδαλο ψηφιακού φακελώματος μέσω του λογισμικού Pegasus της εταιρείας NSO. Και τις προσπάθειες της «Μητσοτάκης ΑΕ» να εκμεταλλευτεί την «ευκαιρία» της πανδημίας έτσι ώστε, μαζί με το green pass, να εισαχθούν κρατικές εφαρμογές φακελώματος για χρήση από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, κρατικούς ασφαλίτες κλπ. Για αυτό τον λόγο το ΜέΡΑ25 υιοθετεί την πρόσφατη πρόταση του Έντουαρντ Σνόουντεν για νομοθετική απαγόρευση τέτοιου λογισμικού:

  1. Το ΜέΡΑ25 θα καταθέσει τροπολογία που θα απαγορεύει την προμήθεια, εμπορία και εγκατάσταση σε οποιοδήποτε ψηφιακό πληροφορικό σύστημα στην επικράτεια (από δημόσιο server έως το τελευταίο κινητό τηλέφωνο) οποιουδήποτε λογισμικού spyware το οποίο δύναται να «μεταδοθεί» σε άλλες συσκευές έτσι ώστε να συσσωρεύσει μηνύματα, αλληλογραφία, αρχεία, γεωγραφικά στίγματα, φωτογραφίες και βίντεο, λήψεις από κάμερα ή μικρόφωνα κλπ.

ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΥΓΕΙΑ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο