ΜέΡΑ25 Κορινθίας: Να αποδοθούν οι ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο για το εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιαν, 2023

Για άλλη μια φορά φέτος γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες στην Κορινθία ενός εργατικού δυστυχήματος με θύμα αυτή την φορά μια εργαζόμενη γυναίκα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Το γεγονός ότι το δυστύχημα είναι το δεύτερο στο Νομό μας που αφορά εργαζόμενο σε υπηρεσίες Δήμων μετά το δυστύχημα το καλοκαίρι στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, δείχνει προφανώς και την προβληματική διοίκηση που ασκείται στους Δήμους του Νομού μας σε μεγάλο βαθμό.

Αφού εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του θύματος, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτήν την φορά να εκδοθεί άμεσα το πόρισμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδοθούν οι ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο για αυτήν την τραγωδία. Επιβάλλεται κατά προτεραιότητα μάλιστα να εξεταστεί η καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αναφέρει ότι το τραγικό θύμα ενδέχεται να ήταν ανασφάλιστο και μάλιστα ότι αυτό αφορά κι άλλους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας κι άλλων δήμων της χώρας.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό πολλές δραστηριότητες που αφορούν την αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (στο πλαίσιο και της ευρύτερης εξυπηρέτησης του περιβαλλοντικά και οικονομικά σκανδαλώδους εγχειρήματος της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο από την ΤΕΡΝΑ) προφανώς επηρεάζει και το καθεστώς των εργαζομένων στην αντίστοιχη υπηρεσία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο