ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων για τις εξορύξεις: Η μάχη τώρα ξεκινάει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Φεβ, 2023

Το Σάββατο 25-02-23, πραγματοποιήθηκε στα Κούρεντα Ιωαννίνων, συνέλευση των κατοίκων, για το κρίσιμο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και συνολικά για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής ζήτημα, των σχεδιαζόμενων εξορύξεων στη Ζίτσα.

Το ΜέΡΑ25 τηρώντας τη δέσμευσή του για τη στήριξη του αγώνα των κατοίκων κάθε περιοχής της χώρας, όπου με τη συνεργασία των ελληνικών Κυβερνήσεων με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και εν ονόματι των «επενδύσεων», τίθεται σε κίνδυνο η ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής των κατοίκων, εκπροσωπήθηκε στη συνέλευση από τον Βουλευτή Αθήνας Κρίτωνα Αρσένη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και κάτοικο της περιοχής Σάββα Κουνουβέλη.

Όπως δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης: «Η μάχη για τις εξορύξεις στη Ελλάδα δίνεται αυτή τη στιγμή στη Ζίτσα, Ιωαννίνων. Η κυβέρνηση επιχειρεί εκεί την πρώτη δοκιμαστική εξόρυξη. Αν πετύχει θα ακολουθήσει ένα πογκρόμ και στις θαλάσσιες περιοχές με τις εξορύξεις να απειλούν τη θαλάσσια ζωή αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες όπως τον τουρισμό. Το Σάββατο συμμετείχα στη συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο στα Κούρεντα κάτω από το βουνό, που σχεδιάζουν να κάνουν την εξόρυξη σε βάθος 3.500 μέτρων.Η εξόρυξη θα πραγματοποιηθεί πάνω σε σεισμικό ρήγμα, σε περιοχή με κατολισθήσεις, δίπλα σε χωριό που αναγκάστηκε να μετεγκατασταθεί λόγω της επικινδυνότητας των εδαφών. Η μάχη τώρα ξεκινάει. Αυτό το κίνημα οφείλουμε όλοι, όλες και όλα να το στηρίξουμε. Είναι το κίνημα που θα κρίνει το αν θα γίνουν εξορύξεις στη χώρα μας. Αν σταματήσουμε την εξόρυξη στα Κούρεντα θα σταματήσουμε τις εξορύξεις σε όλη την Ελλάδα.»

Μετά το πέρας της συνέλευσης, ακολούθησε ψηφοφορία, όπου με απόλυτη πλειοψηφία, οι κάτοικοι απέρριψαν το σχέδιο των προγραμματιζόμενων εξορύξεων στην περιοχή.

Το ΜέΡΑ25 ανανέωσε μέσα από τις συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής, τη στήριξη και τη συνεργασία του, στον κοινό αγώνα για μια μορφή ανάπτυξης που θα σέβεται και θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, προστατεύοντας την υγεία και της ζωή των ανθρώπων που διαβιούν σε αυτό.

Η μάχη τώρα ξεκινάει…

Ομάδα Βάσης Ιωαννίνων ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο