Αποτίμηση-βίντεο του ΜέΡΑ25: Εγκληματική αμέλεια και άνευ ουσίας για τους πολλούς οι αποφάσεις του Eurogroup και της κυβέρνησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Μαρ, 2020

Σε «εγκληματική αμέλεια» και «μέτρα άνευ ουσίας» από το Eurogroup και στη συνέχεια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την «οικονομική επιδημία» – το νέο υφεσιακό ωστικό κύμα που χτυπά τους ανθρώπους μας – αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ένωση, από την πανδημία του Covid-19 αναφέρεται σε βιντεοσκοπημένη δήλωση του o Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην δήλωση του υπογραμμίζει ότι απαιτείται το άμεσο «κούρεμα φόρων» των επιχειρήσεων που πλήττονται από την νέα κρίση και όχι η μετάθεση τους που ανακοίνωσαν Eurogroup και κυβέρνηση αγνοώντας στην ουσία ότι και με τα πιο συντηρητικά σενάρια φέτος η ύφεση θα φτάσει το -10%.

Γι αυτό το ΜέΡΑ25 κατέθεσε έγκαιρα στη βουλή και τον ελληνικό λαό συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις από 7+1 μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ που πρέπει άμεσα να νομοθετηθούν και να χρηματοδοτηθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα των 6,8 δις. Όπως και το DiEM25 ζήτησε την έκδοση ενός ομολόγου ύψους 600 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Αναπτυξιακή Τράπεζα με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Είναι σαφές ότι οι αποφάσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσαν Eurogroup και κυβέρνηση Μητσοτάκη ωφελούν τους τραπεζίτες και την ολιγαρχία και είναι «άνευ ουσίας» για τους πολλούς, με μια έντονη γεύση «εγκληματικής αμέλειας». Ο δικός μας πατριωτισμός είναι τα μέτρα υπέρ του λαού μας και αυτό κάνουμε, εξειδικεύοντας στη συνέχεια τα 7+1 μέτρα που προτείνει το ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο