ΜέΡΑ25: Δεν τους χαρίζουμε την ΛΑΡΚΟ – πυλώνας στις νέες «πράσινες» τεχνολογίες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιούν, 2020

«Δεν τους χαρίζουμε την ΛΑΡΚΟ, δεν θα τους περάσει» δήλωσε σήμερα συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και υπογράμμισε ότι «είμαστε εδώ στο δρόμο, είμαστε στη Βουλή είμαστε στους χώρους εργασίας της ΛΑΡΚΟ γιατί αυτός ο ορυκτός πλούτος πρέπει να μείνει στη διάθεση του ελληνικού λαού και πρέπει η ΛΑΡΚΟ να ενταχθεί σε ένα «πράσινο σχέδιο ανάπτυξης».

Στην πορεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα συμμετείχε και η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25 κα Σοφία Σακοράφα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που διανύουν τον 6ο μήνα κινητοποιήσεων τους στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης που διοργάνωσαν τόνισαν ότι η ΛΑΡΚΟ είναι βιώσιμη και έχει όλες τις δυνατότητες για να διασφαλίσει την εργασία σε 1.200 εργαζόμενους σήμερα.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 κ.Βαρουφάκης στις δηλώσεις του τόνισε ότι «εκείνοι που φόρτωσαν στους ώμους του ελληνικού λαού τα μνημόνια και άρχισαν το ξεπούλημα των πάντων, τώρα έχουν στραφεί εναντίον της ΛΑΡΚΟ την οποία απαξιώνουν με fake news για να την ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί στους ημετέρους τους» και πρόσθεσε: «Το νικέλιο και το κοβάλτιο είναι πλούτος της χώρας και ανήκει στη ΛΑΡΚΟ. Είναι απαραίτητα συστατικά των τεχνολογιών που έρχονται. Εμείς ως ΜέΡΑ25 είμαστε αποφασισμένοι να προτάξουμε ένα «πράσινο σχέδιο» ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης όπου η ΛΑΡΚΟ να είναι μέρος αυτού του σχεδίου. Η κυβέρνηση αλλά και το Μνημονιακό τόξο γενικότερα, είναι αποφασισμένοι αν την ρευστοποιήσουν, να την ξεπουλήσουν, να την δώσουν στην παρασιτική ολιγαρχία την οποία ξέρουν να υμνούν και να εξυπηρετούν τόσο αποτελεσματικά. Δεν θα τους περάσει. Η ΛΑΡΚΟ με το δικό μας σχέδιο ανάπτυξης θα συμμετέχει και στην παραγωγή πάμφθηνης αιολικής ενέργειας στα ανοιχτά της Εύβοιας και στην κατανάλωση αυτής της ενέργειας για να παράγει τις μπαταρίες με το Νικέλιο και το Κοβάλτιο που χρειάζεται γι αυτές που θα εφοδιάσουν με ενέργεια τις επόμενες γενιές. Δεν τους χαρίζουμε την ΛΑΡΚΟ».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο