ΜέΡΑ25: Αποχώρηση και καταγγελία ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Ιούν, 2020

Αποχώρησε, καταγγέλλοντας τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα από την επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παρά την κοινωνική κατακραυγή για την τιμωρητική της στάση απέναντι στο δίκαιο αίτημα του Βασίλη Δημάκη να συνεχίσει τις σπουδές του, οδηγώντας τον στα πρόθυρα του θανάτου και την προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα», η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παρουσίασε μια ειδυλλιακή, σε σχέση με τη ζοφερή πραγματικότητα, εικόνα για τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές.

Η κα Νικολάου, εμφανώς εκνευρισμένη, δε δεσμεύτηκε ουσιαστικά για βελτίωση των άθλιων συνθηκών ή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (π.χ. φυλακές Χανίων, Νιγρίτας, Κορυδαλλού, Θεσσαλονίκης), για αποσυμφόρηση των φυλακών ή αποτροπή δολοφονιών, αυτοκτονιών κι εξεγέρσεων (πχ Χαλκίδα, Λάρισα, Θήβα) ούτε αιτιολόγησε την επιλογή μη ενεργοποίησης της ΠΝΠ πρόληψης κατά του κορωνοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή κρατουμένων και υπαλλήλων. 

Από τη στιγμή που η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Προστασίας του Πολίτη, είναι πασιφανής η στάση που υιοθετεί η Κυβέρνηση, νομιμοποιώντας τη διασάλευση εξουσιών, με την κα Νικολάου που διορίστηκε, προφανώς, στο πλαίσιο αποκατάστασης κομματικών στελεχών που απέτυχαν να εκλεγούν, ώστε να διευκολυνθούν απευθείας αναθέσεις σε άλλα κομματικά στελέχη, να επιλέγει την έκφανση του ρόλου που θα ενδυθεί κατά το δοκούν και κατά περίπτωση. 

Η Φωτεινή Μπακαδήμα, δήλωσε: «Ως ΜέΡΑ25 αρνούμαστε να ενημερωθούμε από μια ΓΓ που έχει δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα έχει αντιμετωπίσει, καλύπτοντας μια θέση που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται, νομιμοποιώντας και διαιωνίζοντας παθογένειες που οδηγούν στην κακή εικόνα της χώρας μας. Γι’ αυτό και δεν μπορώ παρά να αποχωρήσω από τη σημερινή συνεδρίαση.»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο