ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Υπάρχουν λύσεις για να σταματήσει το ξέφρενο ράλι τιμών στην ενέργεια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Μαρ, 2022

Ενημερωτική δράση που στόχο είχε την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο στελεχών του ΜέΡΑ 25 έξω από σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στη Ρόδο.

Συμμετείχαν στη διαμαρτυρία συγκεκριμένα, μέλη των οργανώσεων βάσης πόλεως Ρόδου, και μέλη των οργανώσεων βάσης δυτικής και ανατολικής Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του κόμματος, για την ηλεκτρική ενέργεια, που έχει αξία, ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Το ΜέΡΑ 25 έχει κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο ρεύμα και την πηγή των συνεχών ανατιμήσεων. Τώρα κανείς δεν μπορεί να πληρώσει τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Ούτε οι αγρότες και αυτό θα έχει οδυνηρές συνέπειες καθώς, σε λίγο καιρό θα μειωθεί η παραγωγή. Γιατί πως θα μπορούν να φυτεύουν και να καλλιεργούν ότι οι αντλίες τους δεν θα έχουν ρεύμα;

Οι εργαζόμενοι υπάλληλοι και εργάτες δεν μπορούν με τους μισθούς που λαμβάνουν να καλύψουν το μεγάλο κόστος της ενέργειας.Και φυσικά δεν διαθέτουν αποθεματικά στα…σεντούκια ούτε τις …λίρες από τα επιδόματα ειδικού σκοπού από την περίοδο της πανδημίας, όπως οι Αντουανέτες της κυβέρνησης πιστεύουν.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν όπως πριν και η ποιότητα της ζωής τους υποβαθμίζεται συνεχώς, αν αναλογιστεί κανείς πως τα εισοδήματα τους στερεύουν από την τρίτη εβδομάδα του μήνα.

Δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο γιατί πολύ απλά είναι χωρίς εισοδήματα. Τα επιδόματα ανεργίας τελείωσαν. Φυσικά οι υπουργοί της κυβέρνησης τους θεωρούν και αυτούς προνομιούχους τόσο, που ανακοίνωσαν πως επέκταση του επιδόματος ανεργίας δεν πρόκειται να υπάρξει.

Οι έμποροι και οι επαγγελματίες και γενικά οι ιδιοκτήτες των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος γιατί οι εισπράξεις τους είναι εδώ και δύο χρόνια από ανύπαρκτες έως πενιχρές. Δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος ενώ από το κεφάλι τους είναι ο πέλεκυς της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Εμείς λέμε πως οι τιμές στο ρεύμα ανέβαιναν και πριν από τον πόλεμο. Από το φυσικό αέριο προέρχονταν μόνο το ένα τρίτο του ρεύματος. Το υπόλοιπο ήταν από λιγνίτη ΑΠΕ δηλαδή από πηγές που ουδεμία εξάρτηση από το φυσικό αέριο έχουν. Σήμερα η τιμή του ρεύματος ανεβαίνει όταν ανεβαίνει το κόστος του φυσικού αερίου. Ο τρόπος τιμολόγησης που έχουν επιλέξει οδηγεί πάντα σε υπέρογκες αυξήσεις.

Αυτό είναι το δώρο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ολιγαρχία που νέμεται το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Αυτό είναι το δώρο της κυβέρνησης στους ολίγους που επιλέγει να στηρίζει με μεγάλες παροχές ενώ στην κοινωνία πετάει τα ψίχουλα.

Το ΜέΡΑ 25 ζητά:

Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος
Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

ΜέΡΑ25 Δωδεκαννήσου

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο