Μ. Κριθαρίδης: Η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από φθηνές δικαιολογίες για να μην στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στην τεράστια ακρίβεια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Μαρ, 2022

Τα μέτρα που εξήγγειλε μες την εβδομάδα η Κυβέρνηση, θεωρούνται από την ίδια -δια στόματος Πρωθυπουργού, Υπουργού Οικονομικών κλπ.- ανεπαρκή. Η Κυβέρνηση όμως κρύβεται διαρκώς πίσω από φθηνές δικαιολογίες για να μην στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια, τη στιγμή που κάνει πλάτες στους παντός είδους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες. Από τη μία η Μητσοτάκης Α.Ε. κρύβεται πίσω από τις Βρυξέλλες για να μην καταργήσει το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, μέσα από το οποίο 4 ολιγάρχες κερδοσκοπούν εν μέσω ακρίβειας και πολέμου, τη στιγμή που η Γερμανία φερ’ ειπείν περνάει μόνο το 20% του ηλεκτρικού της ρεύματος μέσα από αυτό.

Πέρα όμως από την μείωση των λογαριασμών, έχουμε και τις γνωστές φθηνές δικαιολογίες της Κυβέρνησης και όσον αφορά την άρνηση της να μειώσει φορολογικούς συντελεστές και να αυξήσει τα εισοδήματα και τις κοινωνικές παροχές. Εδώ το «άλλοθι» των Βρυξελλών λειτουργεί υπό την μορφή μνημονίου, από το οποίο υποτίθεται πως για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ έχουμε βγει. Ποιοι «δημοσιονομικοί περιορισμοί» εμποδίζουν όμως τον κ. Μητσοτάκη, να επιβάλει έναν άπαξ φόρο που θα κατάσχει σχεδόν το σύνολο της κερδοφορίας -ή μάλλον κερδοσκοπίας- του προηγούμενου διαστήματος από εταιρείες ενέργειας και σουπερμάρκετ και ο οποίος θα κατευθύνεται απευθείας και αποκλειστικά για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος που βάλλεται πανταχόθεν; Πρόκειται για φόρο που έχει επιβληθεί κατά καιρούς σε διάφορες χώρες του κόσμου με την λογική του «windfall tax» και αφορά μόνο στην παρελθοντική και όχι στη μελλοντική χρήση.

Υπάρχουν δυνατότητες και πόροι αν πραγματικά ήθελε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να ενισχύσει τους χειμαζόμενους πολίτες, όμως δυστυχώς, επιλέγει διαρκώς να βάζει πλάτη στα ίδια τα καρτέλ που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ανερυθρίαστα.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο