Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η περιοδεία του ΜέΡΑ25 στη Θράκη και την Αν. Μακεδονία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Μάι, 2019

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΜέΡΑ25 στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία καθώς οι πολίτες έθεσαν σειρά ερωτημάτων και αποριών για τις ευρωεκλογές της 26 Ης Μαϊου και το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 που απαντήθηκαν τόσο από το Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη όσο και από την ευρωβουλευτή και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα αλλά και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος Δανάη Στράτου, Γιώργο Ρουμελιώτη, Κώστα Νάνο, Ερικ-Μιλτιάδη Εντμαν, Γιόχεν Σούλτ και Ειρήνη Μήτσιου.

Στην μεγάλη εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι «το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές όχι ως πρόβα τζενεράλε εθνικών εκλογών αλλά με την ίδια σημασία που αντιμετωπίζει και τις εθνικές εκλογές. Είναι το μόνο κόμμα – όπως χαρακτηριστικά είπε – που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με το ίδιο, συνεκτικό, ενιαίο προεκλογικό πρόγραμμα – την ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – που συνέγραψαν συνεργατικά και συμμετοχικά, αρχής γενομένης το 2016, πάνω από 200 χιλιάδες προοδευτικοί ευρωπαίοι πολίτες από όλες τις χώρες της ΕΕ. Πως επετεύχθη αυτό; Επετεύχθη επειδή το ΜέΡΑ25 αποτελεί οργανικό μέρος του DiEM25 – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, του ενιαίου πανευρωπαϊκού ψηφοδέλτιου-κινήματος που εκπροσωπείται σε έντεκα χώρες, π.χ. στην Ελλάδα με το ΜέΡΑ25, στην Γαλλία με το Generation-s, στην Γερμανία με το Demokratie in Europa, στην Δανία με το Alternativet, στην Πολωνία με το Razem, στην Πορτογαλία με το Livre, στην Ισπανία με το Actua κλπ».

Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «πρόγραμμα πράσινων επενδύσεων ύψους 500 δις ετησίως που προτείνει το ΜέΡΑ25. Η Ευρώπη έχει άμεση ανάγκη για 500 δις ευρώ νέων, πράσινων επενδύσεων ετησίως (5% του ΑΕΠ της ΕΕ) για τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια. Είναι απαραίτητα για τρεις βασικότατους λόγους: Δημιουργία καλών θέσεων εργασίας. Να μην μείνει πίσω η Ευρώπη στην πράσινη τεχνολογία. Και να αντιμετωπιστεί η κλιματική καταστροφή. Στην ερώτηση που θα βρεθούν 500 δις ετησίως; Η απάντηση είναι όχι από φόρους αλλά μέσω έκδοσης ομολόγων αξίας 500 δις ετησίως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με μια ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως, αν χρειαστεί, η ΕΚΤ θα τα αγοράσει – μια ανακοίνωση που, από μόνη της, εγγυάται ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνει» και υπενθύμισε ότι «η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από το 2015. Η πρότασή μας, συνεπώς, είναι καθ’ όλα νόμιμη».

Στην Κομοτηνή ο Γραμματέας του κόμματος με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΜέΡΑ25 συνομίλησαν με πολίτες της περιοχής και τους κάλεσαν να στηρίξουν αποφασιστικά το ΜέΡΑ25 για να μπορέσει η χώρα μας να σταματήσει την ερημοποίηση της και να ξεφύγει από την μέγγενη της χρεοδουλοπαροικίας στην οποία την έχουν ρίξει τα «μνημονιακά κόμματα».

Και στην Ξάνθη οι πολίτες υποδέχθηκαν με θέρμη το ΜέΡΑ25 και συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και τη χώρα μας. Ο Γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης σε ερωτήσεις τους εξήγησε την πολιτική του ΜέΡΑ25 για να ξεφύγει επιτέλους όλη η περιοχή από τις πολιτικές του τουρκικού προξενείου στην περιοχή, αλλά και τους επαγγελματίας «Έλληνες πατριώτες».

Στην εκδήλωση της Καβάλας σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Γραμμματέας του κόμματος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πρόταση του κόμματος μας για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Καταπολέμησης της Φτώχειας, ύψους 100 δις ετησίως». Όπως είπε «η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει νέες τάξεις πτωχών Ευρωπαίων. Για την καταπολέμηση των νέων και παλαιών μορφών φτώχειας απαιτείται η δημιουργία ειδικού ταμείου με προϋπολογισμό 100 δις ετησίως. Πού θα βρεθούν; Απαντούμε: Το 2018 η ΕΚΤ είχε κέρδη 91 δις. Το ΜέΡΑ25 προτείνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποφασίσει πως τα κέρδη της ΕΚΤ θα χρηματοδοτούν το νέο ειδικό πανευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας». Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα υπογράμμισε την αναγκαιότητα να μην μας νικήσει αυτό το σύστημα που θέλει να μας έχει στους καναπέδες, ανήμπορους ακόμη και να σκεφθούμε να αντιδράσουμε.

Στη Δράμα ο Γραμματέας του κόμματος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και τα στελέχη του κόμματος περιόδευσαν στο κέντρο της πόλης, στα μαγαζιά, το ΚΤΕΛ, την κεντρική λαϊκή αγορά και συνομίλησαν με τους πολίτες απαντώντας σε κάθε ερώτηση, απορία ή τοποθέτηση τους. Τέλος στη Σέρρες περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συζητώντας με τους πολίτες.

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 – Επειδή αυτή η νύχτα κράτησε πολύ!

photos (c) Neal McQueen

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο