Μ. Κριθαρίδης: Να μην πληρώσουν οι φτωχότεροι την αισχροκέρδεια, τις ανατιμήσεις και τα golden boys της Μητσοτάκης Α.Ε.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Σεπ, 2021

Αμέσως μετά από ένα καλοκαίρι που όπως ατυχέστατα δήλωσε ο Πρωθυπουργός «μετρήσαμε καμένα στρέμματα, όχι φέρετρα», οι Υπουργοί της Επιτελικής Διακυβέρνησης διαμήνυσαν, με την έλευση του Φθινοπώρου, ένα τσουνάμι ανατιμήσεων σε πολύ βασικά αγαθά και στην ενέργεια, και μάλιστα με το ύφος αμέτοχου τρίτου που παρατηρεί ένα φυσικό φαινόμενο που είναι πέρα απ΄ τις δυνάμεις του.

Με περίσσιο θράσος τα ορφανά της Θάτσερ διατείνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για έναν ταξικό πληθωρισμό που πολύ καλά γνωρίζουν ότι πλήττει πολύ περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα από τους ευκατάστατους.

Ισχυρίζονται αυτοί που «έσωσαν» την ΔΕΗ φορτώνοντας την με κομματικά golden boys και αναγκάζοντας την να δημιουργήσει η ίδια καρτέλ με τους ιδιώτες παρόχους που δεν μπορούσαν να την ανταγωνιστούν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα για τις αυξήσεις-φωτιά στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος.

Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν οι «άριστοι επιτελάρχες» του κ. Μητσοτάκη που έχουν αφήσει καιρό τώρα το καρτέλ των τροφίμων και των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ να λυμαίνεται την αγορά ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Η πραγματικότητα είναι πως απλώς επιλέγουν να μην βάλουν ένα πλαφόν στην αισχροκέρδεια και να καλούν μόνο τους πολίτες να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές εφαρμογές, καθώς οι ίδιοι οι άριστοι επιτελάρχες της Μητσοτάκης Α.Ε. επιτείνουν με τις πολιτικές τον ταξικό αυτό αποκλεισμό.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα εδώ και τώρα, ώστε να μην πληρώσουν οι φτωχότεροι και πάλι το μάρμαρο «του αόρατου χεριού της αγοράς» που ω του θαύματος, συγκεκριμένες τσέπες ξέρει να τις παραγεμίζει τη στιγμή που η πλειοψηφία φτωχαίνει.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο