Μ. Κριθαρίδης: Να αφήσει ο κ. Σταικούρας τα μισόλογα – ΦΠΑ στο 15% εδώ και τώρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Φεβ, 2022

«Όλα είναι ανοιχτά για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το προσεχές διάστημα (…) όλα είναι στο τραπέζι ανάλογα με το πώς πάει το πρόβλημα στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, αλλά θα εξαρτηθεί από τον δημοσιονομικό χώρο και την προτεραιοποίηση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα όμως».

Προφανώς για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει κάποιο επείγον ζήτημα με την ακρίβεια και το οικονομικό επιτελείο περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το προσεχές διάστημα, τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Και όλα αυτά φυσικά «σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο», δηλαδή την τρόικα και την προτεραιοποίηση του πρωθυπουργού, δηλαδή ζήσε Μάη μου, καθώς «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν» μας τόνισε ο οικονομικός επιτελάρχης της Μητσοτάκης Α.Ε.

Δεν είναι δυνατόν σε μια «σπασμένη» οικονομία όπως η ελληνική, ο ΦΠΑ να είναι ακόμα στο 24% και ο Υπουργός Οικονομικών να παραπέμπει κάθε πιθανή μείωση στις καλένδες. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να νομοθετήσει άμεσα, χωρίς καμία πρότερη άδεια από κανέναν, ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ στο 15% και μειωμένο στο 6%. Ας αφήσουν λοιπόν τις διαλέξεις περί «λεφτόδεντρων» γιατί μόνο τις επόμενες μέρες θα μοιράσουν περίπου 1 δις στην γνωστή, κρατικοδίαιτη, παρασιτική, ολιγαρχική παλιοπαρέα των «εθνικών μας εργολάβων».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο