Μ. Κριθαρίδης από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Δεν μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί «στρατιωτικοποιημένα» η ΕΛ.ΑΣ. – Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές πρακτικές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Δεκ, 2022

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη βρέθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του 16χρόνου Ρομά Κώστα Φραγκούλη και να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Ελλάν Πασσέ για το περιστατικό της ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης της ΕΛ.ΑΣ. κατά του νεαρού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε στα τοπικά μέσα κατά την επίσκεψη:

«Είμαστε εδώ, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς στα Εξάρχεια το 2008, για να συμπαρασταθούμε σε ένα νέο παιδί Ρομά που χαροπαλεύει, αφού δέχτηκε μια ρατσιστική, δολοφονική επίθεση από την ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μητσοτάκη. Καταδικάζουμε απερίφραστα όλες αυτές τις πρακτικές και ζητάμε εδώ και τώρα να αποστρατικοποιηθεί η ΕΛ.ΑΣ., να αφοπλιστούν και να καταργηθούν αυτές οι στρατιωτικοποιημένες ομάδες που δρουν με αυτόν τον τρόπο, να υπάρξει δημοκρατικός έλεγχος στην λειτουργία των υπολοίπων ομάδων της, κοινωνικός έλεγχος πάνω στην εκπαίδευσή της και στις ΕΔΕ, που διαρκώς μπαίνουν στα συρτάρια της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και χρονίζουν, και να υπάρξει ακόμα και αποχρηματοδότηση της, με μια σειρά από αρμοδιότητες να οδηγηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και με αυτούς τους όρους το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χθες μάλιστα είχε τη φαεινή ιδέα να επιβραβεύσει κιόλας αυτά τα περιστατικά με ένα μπόνους 600 ευρώ. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν και στοχοποιούν την νεολαία, τους Ρομά, την κοινωνία, όλους».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο