Μ. Κριθαρίδης από την Θεσσαλονίκη: Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο – Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα

Δραστηριότητα
04 Φεβ, 2023

Στην συγκέντρωση Μνήμης και Αγώνα στο πλαίσιο της Διεθνικής Κινητοποίησης Commemor – Action Day για τα ανώνυμα θύματα των συνόρων που διοργάνωσε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης και δήλωσε σχετικά:

«Την ώρα που η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με επικίνδυνες νομικές διατάξεις μας λέει πως τάχα μου δήθεν θέλει να εμποδίσει την είσοδο των νεοναζί στη Βουλή, οι παράνομες επαναπροωθήσεις, οι βασανισμοί και η βία, κρατική και “παρακρατική” έχουν γίνει καθεστώς στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, με της “ευλογίες” και της ηγεσίας της Ε.Ε.. Ενώ όσοι αποκαλύπτουν τα τερατώδη εγκλήματα των αρχών, βρίσκονται αντιμέτωποι με στημένες διώξεις και την προπαγάνδα Κυβέρνησης και συστημικών ΜΜΕ της ολιγαρχίας. Ως κοινωνία, ως έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες, δεν πρέπει να αποδεχτούμε τα εγκλήματα που διαπράττονται δήθεν στο όνομα μιας υποτιθέμενης “ασφάλειας” μας. Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο, το ψέμα και την αδικία, ούτε και την ακροδεξιά ρητορική και πρακτική που έχουν υιοθετηθεί από την επίσημη Κυβέρνηση, το κράτος και τις αρχές. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι παράνομες επαναπροωθήσεις, οι βασανισμοί, οι δολοφονίες, οι πνιγμοί και όλες οι απάνθρωπες πρακτικές που ακολουθεί η Μητσοτάκης Α.Ε. και ο ανεκδιήγητος κ. Μηταράκης.»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο