Μ. Κριθαρίδης: Ανατριχιαστική και επικίνδυνη η υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη που ζητούσε να χυθεί αίμα μεταναστών και προσφύγων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Αυγ, 2021

Η Υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας συνιστά ομολογία του Πρωθυπουργού για την πλήρη ένταξη του στην ακροδεξιά πτέρυγα των πολιτικών τύπου Όρμπαν, Ερντογάν, Κουρτς κλπ.

Η τοποθέτηση στο τιμόνι του Υπουργείου -που αρμοδιότητά του είναι η περίθαλψη πασχόντων- ενός ανθρώπου που ζητούσε να χυθεί αίμα μεταναστών και προσφύγων «για να προστατευτούν τα σύνορα μας» είναι ανατριχιαστική στους συνειρμούς της.

Ο νυν πλέον Υπουργός Υγείας, που έχει διακηρύξει δημόσια πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες (που τους θεωρεί «λαθροεισβολείς») δεν θα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία της χώρας, ώστε αυτό να λειτουργήσει αποτρεπτικά και σε όποιον άλλον επιχειρήσει να έρθει, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στη χώρα εν μέσω πανδημίας και με υπάρχουσες και νέες προσφυγικές ροές.

Πρόκειται για μια επιλογή συνέχισης της διάλυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, με σαφή στοχοθεσία να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις δημόσιες παροχές υγείας για πολύ λίγους, πολύ συγκεκριμένης κιόλας εθνικότητας.

Αυτή τη ντροπή για τη χώρα μας και την Ευρώπη, είμαστε βέβαιοι πως οι υγειονομικοί και ο κόσμος εκεί έξω θα την εμποδίσουν με κάθε τρόπο, αποτρέποντας κάθε νέα έξαρση της ξενοφοβίας.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο