Κυβέρνηση: Παίρνεις 450 ευρώ το μήνα; Είσαι Μεσαία Τάξη!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Νοέ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Όπως ανέδειξε το The Press Project, το Ελληνικό Κράτος δια του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα δηλώνει επισήμως τα εξής: «Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε ποσοτικά, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, το περιεχόμενο του όρου «μεσαία τάξη» μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας την προσέγγιση του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα μ’ αυτή, ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ, με δύο άτομα μεταξύ 8.901 και 23.735 ευρώ, και με τρία άτομα μεταξύ 10.901 και 29.069 ευρώ.»

Αν «ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ» (μεικτά), τότε σύμφωνα με τον υπολογισμό καθαρών αποδοχών, κάποιος με μηνιαίες καθαρές 450 ευρώ θεωρείται… μεσαία τάξη από την κυβέρνηση, ενώ όποιος υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ το μήνα σε καθαρές αποδοχές… υπερβαίνει τη μεσαία τάξη και βρίσκεται στην εισοδηματικά ανώτερη τάξη!

Όσο κι αν κολακεύει τον χαμηλόμισθο πολίτη το κομπλιμέντο της τοποθέτησής του στη «μεσαία» ή και στην «ανώτερη» τάξη από το κράτος (και όσο κωμικό κι αν είναι αυτό), πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Βέβαια, δεν είναι απλώς γκάφα: σημαίνει ότι όσοι παίρνουν καθαρό μισθό κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα θα φορολογηθούν ως… μεσαία τάξη, ενώ όσοι λαμβάνουν οτιδήποτε πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα θα φορολογηθούν ως… υπερβαίνοντες τη μεσαία τάξη. Η κυβέρνηση εκλέχτηκε με τη ρητορική υπόσχεση πως θα είναι «η κυβέρνηση της μεσαίας τάξης», η οποία στην Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς φυσικά δεν υφίσταται πλέον, και ως εκ τούτου η κυβέρνηση αποφάσισε να την εφεύρει, μαζί με τη φορολογητέα ύλη της. Έρχονται μαύρες ημέρες από την κυβέρνηση που θα «χαμηλώσει τους φόρους»…

Το ΜέΡΑ25 ιδρύθηκε, υφίσταται και αγωνίζεται για να παύσει αυτός ο όλο και εντεινόμενος παραλογισμός. Οι άμεσα εφαρμόσιμες Επτά Τομές μας δείχνουν πως αυτό όχι μόνο είναι απολύτως εφικτό, αλλά και πολύ πιο ρεαλιστικό από τα μαγικά της «κυβέρνησης των τεχνοκρατών».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο