Κύριε Μητσοτάκη θα απαντήσετε την Παρασκευή στο ερώτημα του Γιάνη Βαρουφάκη για το βεβαρημένο παρελθόν του κ. Χρυσοχοίδη με το διασυρμό των οροθετικών γυναικών, ή θα κρυφτείτε απαντώντας μόνο στην ανώδυνη ερώτηση του κ. Τσίπρα;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Μαρ, 2021

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απεύθυνε στις 8/3/21 μια επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, ρωτώντας κάτι πολύ συγκεκριμένο:

Η έξαρση φαινομένων αστυνομικής βίας που παρατηρούμε σε όλη την επικράτεια με αναγκάζει να ρωτήσω τον κ. Πρωθυπουργό:

1. Δεδομένου ότι την πολιτική και ηθική ευθύνη για τη δράση της αστυνομίας φέρει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σας ρωτώ ευθέως αν είστε γνώστης της υπόθεσης διασυρμού, με χρήση αστυνομικής βίας, των οροθετικών γυναικών την Άνοιξη του 2012 με εντολή και πολιτική-ηθική ευθύνη του κ. Χρυσοχοΐδη.

2. Εσείς, προσωπικά ως σημερινός Πρωθυπουργός, θεωρείτε πως εκείνος ο διασυρμός του 2012 ήταν σύννομος και ηθικά αποδεκτός;

3. Συνειδητοποιείτε ότι αγνοώντας το βεβαρημένο πολιτικό μητρώο του κ. Χρυσοχοΐδη, η απόφασή σας να τον διορίσετε ξανά Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικό, καθώς και η διατήρησή του στη θέση αυτή μετά τα τελευταία γεγονότα, σηματοδοτεί συνειδητή πολιτική επιλογή παραβίασης βασικών ανθρωπίνων και ηθικών αρχών – η οποία σήμερα αποδεικνύεται με την έξαρση φαινομένων αστυνομικής βίας σε όλη την Επικράτεια;

4. Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε επιλέξει συνειδητά τη χρήση αστυνομικής βίας ώστε να διχάσετε την κοινωνία σε μια περίοδο που σειρά προκλήσεων απαιτούν μέγιστη συνεννόηση μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών καθώς και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας;

O κ. Χρυσοχοϊδης προφανώς καταλαβαίνει (ή θα έπρεπε να καταλαβαίνει) τη σοβαρότητα αυτού που του καταλογίζεται, γι αυτό επέλεξε να θολώσει τα νερά με σχόλιο του στα «Νέα» όπου ισχυρίζεται ότι το «βεβαρημένο πολιτικό μητρώο» που του καταλογίζεται, είναι η…. εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη επί των ημερών του. Ο δε Πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του προιδεάζει ότι θα απαντήσει μόνο στην ανώδυνη ερώτηση που κατέθεσε εκπρόθεσμα ο κύριος Τσίπρας.

Επειδή λοιπόν ο κύριος Χρυσοχοϊδης, εκτός από τα Μνημόνια (που κατά δήλωσή του τα ψήφισε με χέρια και με πόδια χωρίς να τους ρίξει έστω μια ματιά) προφανώς δε μπορεί να διαβάσει ούτε μια ερώτηση τεσσάρων παραγράφων, το υπογραμμίζουμε για ακόμα μια φορά, με bold κεφαλαία, ώστε ακόμα και ο κύριος Χρυσοχοϊδης να μη μπορεί να προφασιστεί ότι «δεν κατάλαβε το θέμα” :

«KYΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΝ ΆΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2012 ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.

2. ΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ 2012 ΗΤΑΝ ΣΥΝΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ;»

Θα απαντήσετε κύριε Πρωθυπουργέ, ή θα επιλέξετε να απαντήσετε μόνο στην ανώδυνη ερώτηση του κυρίου Τσίπρα;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο