Κυνικό εμπόριο ελπίδας από το Υπουργείο Υγείας στους ανέργους

Συνεντεύξεις - videos
17 Μαρ, 2022

Στις 8 Μαρτίου, τα συστημικά μέσα έγραφαν:

«Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία της χώρας». (βλ. ΤΑ ΝΕΑ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – 8/3/2022). Τα άρθρα στις δύο αυτές συστημικές φυλλάδες της ολιγαρχίας, είναι πανομοιότυπα, καρμπόν. Μιλούν για προσλήψεις στο ΕΣΥ και παραθέτουν την ιστοσελίδα όπου γίνονται οι αιτήσεις για αυτές τις θέσεις εργασίας.

Είναι προφανές ότι εν μέσω εκτίναξης του πληθωρισμού, τρομερής ακρίβειας, αβεβαιότητας και φοβερών πιέσεων στην αγορά εργασίας, με πάμπολλες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, χιλιάδες κόσμος θα κάνει αίτηση, χιλιάδες κόσμος θα νιώσει κάποιο ψήγμα ελπίδας. Άλλωστε, τα τυπικά προσόντα περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των ειδικοτήτων, από Π.Ε. μέχρι και Υ.Ε.., περιλαμβάνοντας ουσιαστικά τους πάντες.

Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα, στο πεδίο Οδηγίες Συμπλήρωσης αίτησης – ΟΔΗΓΙΕΣ, αναγράφεται με μεγάλα κόκκινα γράμματα στην αρχή του 28σέλιδου κειμένου των οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης το ακόλουθο: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Η εν λόγω διαδικασία ΔΕΝ αφορά προκήρυξη θέσεων αλλά καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες και τη οικονομική τους κατάσταση να αντλήσουν προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων που θα προκύψουν».

Τι μας λέει το Υπουργείο Υγείας; Ότι δεν υπάρχει καμία θέση εργασίας για την οποία γίνονται προσλήψεις, αλλά ότι απλώς θα καταγραφεί η προτίμηση ενός ατόμου να εργαστεί σε κάποια από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ.) ανάλογα με τα τυπικά του προσόντα!

Πρόκειται ξεκάθαρα για χυδαίο εμπόριο ελπίδας! «Αιτηθείτε όλοι», φωνάζει το υπουργείο στους ανέργους. Και γιατί όχι, ανέξοδο του είναι, αφού δεν πρόκειται για θέσεις εργασίας, όπως λένε τα συστημικά μέσα, αλλά για καταγραφή προτίμησης, όπως λέει το κείμενο Οδηγιών στην πρώτη του σελίδα, που ελάχιστοι θα διαβάσουν. Χιλιάδες κόσμος θα κάνει αίτηση, έχει ήδη κάνει και θα κάνει αίτηση, χιλιάδες κόσμος θα πορευτεί με αυτή την ψεύτικη ελπίδα, με την Μητσοτάκης Α.Ε. να κάνει μόνο αυτό που ξέρει καλύτερα – και δη εν μέσω εκλογολογίας: θα προσπαθήσει να πουλήσει αυτήν την κακοπληρωμένη, ορισμένου χρόνου θέση εργασίας για την ψήφο…

Κλείνοντας, παρατηρούμε μια “συνέπεια” στην Μητσοτάκης Α.Ε. και στον Υπουργό Πλεύρη. Σε αυτή την προειδοποίηση με τα μεγάλα κόκκινα γράμματα, αναφέρονται εμμέσως πλην σαφώς και στα ΣΔΙΤ στην ΥΓΕΙΑ! Όπως αναφέρεται, οι φορείς θα αντλήσουν προσωπικό: «…σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση». Ποιοι είναι οι φορείς; Οι μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία είναι οι φορείς. Τι σημαίνει “σύμφωνα με την οικονομική τους κατάσταση”; ΣΔΙΤ σημαίνει. Αλλιώς δεν μπαίνει ζήτημα ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης κάθε φορέα. Είναι ξεκάθαρα μια εισαγωγή στη νοοτροπία των ΣΔΙΤ: κάθε νοσοκομείο θα κυνηγά τις χορηγίες, τις συμπράξεις, τα deals με τον ιδιωτικό τομέα. Είναι πραγματικά εξαιρετικά στοχοπροσηλωμένοι στο ξεπούλημα των πάντων!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο