Κρίτων Αρσένης: Κάντε το μόνο αξιοπρεπές πράγμα κ. Υπουργέ, αποσύρετέ το!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Μάι, 2020

O Βουλευτής Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και εισηγητής του ΜέΡΑ25 στο “περιβαλλοντικό” νομοσχέδιο, Κρίτων Αρσένης ζήτησε από το βήμα της Βουλής, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκης να το αποσύρουν. Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για το “απόσυρε το” που είναι η ψήφος και το σύνθημα των πολιτών που αντιδρούν σε αυτό το νόμο έκτρωμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει εξορύξεις στις περιοχές Natura και στις προστατευόμενες περιοχές, 40 από τις οποίες έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ οικόπεδα για τις πολυεθνικές του πετρελαίου. Ενώ με την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του κ. Χατζηδάκη δημιουργείται ακόμα -άκουσον, άκουσον- και ιδιωτική αγορά άγριας ζωής!

Ο Κρίτων Αρσένης επιπλέον αναφέρθηκε στην φωτογραφική διάταξη του νομοσχεδίου για τις Σκουριές όπου η Κυβέρνηση παραβλέπει τόσο τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία η Κυβέρνηση θα έπρεπε κανονικά να ζητήσει αποζημίωση από την “Ελληνικός Χρυσός”, όχι να παρατείνει μια παράνομη αδειοδότηση.

Ακόμα ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 κατήγγειλε την Κυβέρνηση για τους δασικούς χάρτες, καθώς μεθοδεύεται η αναστολή τους. Ενώ για τις ενστάσεις στους δασικούς χάρτες υπογράμμισε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών, καλώντας την Κυβέρνηση να τις ενισχύσει με προσωπικό.

Τέλος ο Κρίτων Αρσένης αναφέρθηκε στην φωτογραφική διάταξη για τον ΧΥΤΑ Φυλής, που εξυπηρετεί τον κ. Πατούλη ο οποίος μετά την κ. Δούρου συνεχίζει τις ίδιες καταστροφικές και εν κρυπτώ επεκτάσεις. Ενώ έκανε λόγο ακόμα και για την πώληση του ΑΔΜΗΕ με την συνέχιση της “εκποιητικής πολιτικής” του ΣΥΡΙΖΑ, τις ΑΠΕ, την αντισυνταγματικότητα του εν λόγω νομοσχεδίου και επισήμανε ότι πρόκειται για το πρώτο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης χωρίς φωτογραφική διάταξη για το Ελληνικό -βέβαια αναμένουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή για τυχόν εκπρόθεσμη τροπολογία-.

Ο Εισηγητής του ΜέΡΑ25 συντασσόμενος με τις περιβαλλοντικές ομάδες και οργανώσεις, αλλά και τους πολίτες που αντιδρούν σε αυτό περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο σε όλη τη χώρα, κάλεσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που θα μπορούσε για αυτό το νομοθέτημα, να το αποσύρει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο