Κρίτων Αρσένης από την Εύβοια: Δεν είμαστε στην εποχή της ανάθεσης αλλά της προσωπικής δράσης και απόφασης!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Φεβ, 2023

Εχθές Τετάρτη 15-2-23 στην Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με το βουλευτή μας Κρίτωνα Αρσένη. Έναν βουλευτή με σημαντική συμβολή στα περιβαλλοντικά θέματα, στο προσφυγικό, στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η εργασία και η στέγη, στις μάχες που δίνονται για τους αρχαιολογικούς χώρους ενάντια στην παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στα θέματα περιοχών που έχουν τεθεί σε δεύτερη μοίρα από τις κυβερνητικές επιλογές και επιμένουν να τις ονομάζουν «υποβαθμισμένες». Όπως ακριβώς θέλουν να βλέπουν την Εύβοιά μας. Μια περιοχή δηλαδή για την ψυχαγωγία του σαββατοκύριακου αδιαφορώντας και απαξιώνοντας τα πραγματικά της προβλήματα.

Ο Κρίτων Αρσένης με την εισαγωγική ομιλία του ήταν καταιγιστικός και έθιξε καίρια ζητήματα. Ενδεικτικά ανέφερε τα ακόλουθα: «Δεν υπάρχει όριο, κεκτημένο, κοινωνικό δικαίωμα που αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καταλύσει. Ζούμε μια διαρκή επίθεση στα πάντα, σε ότι μας κάνει ανθρώπους, όλα είναι στο στόχαστρο. Στέγη, Πληστειριασμοί. Όλα για το κέρδος, βλέπουμε τι γίνεται πλέον με την ενέργεια. Τώρα επίθεση και στην παιδεία! Όλα δίνονται σε εταιρείες που έχουν στενή σχέση με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Η κλιμάκωση θα είναι αδίστακτη! Ακραία φτωχοποίηση! Υπάρχει στρατηγική: αφήνουν την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο, έτσι ώστε να κάνουν τα περίφημα ΣΔΙΤ, τα όποια αυξάνουν το κόστος χωρίς να προσφέρουν καμία λειτουργικότητα. Για ποιο λόγο όλη αυτή η καταστροφή του περιβάλλοντος και των πόλεων; Το όλο εγχείρημα είναι ασύμφορο. Όμως οι επιδοτήσεις από τα συνοδά έργα είναι το πραγματικό κέρδος»

Στην συνέχεια ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΜεΡΑ25 και ειδικότερα όλα όσα αναφέρονται στις 7+1 Τομές. Έδωσε με αυτόν τον τρόπο ένα ρεαλιστικό όραμα εξόδου από αυτήν την ζοφερή κατάσταση στην οποία ζούμε και οι παρευρισκόμενοι βρήκαν χώρο για να αναπτύξουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους: από την εγκατάλειψη της γεωργικής γης, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τα συνταξιοδοτικά θέματα καθώς και περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με την πρόταση για τα κόκκινα δάνεια και την ενέργεια.

Ο Κρίτων έκανε σαφές ότι η ψήφος στο ΜέΡΑ25 είναι αυτή που εγγυάται ότι η Μητσοτάκης ΑΕ δεν θα έχει αυτοδυναμία στη Βουλή και διευκρίνησε ότι «Δεν είμαστε στην εποχή της ανάθεσης αλλά της προσωπικής δράσης και απόφασης!»
Συνεχίζουμε!!

ΜέΡΑ25 Εύβοια

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο