Κλέων Γρηγοριάδης – Ομιλία στην επίκαιρη επερώτηση για αστυνομοκρατία 10/02/2020

Ομιλίες ολομέλειας
10 Φεβ, 2020

ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, σε ένα κράτος το οποίο χρωστάει 330 δισεκατομμύρια αυτήν τη στιγμή στους πάσης φύσεως εξωτερικούς δανειστές του στο οποίο την ίδια στιγμή χρωστούν περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ οι πολίτες του από τα οποία σύμφωνα με όλες τις μελέτες που υπάρχουν είναι εισπράξιμα το πολύ τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια χώρα που έχουν κλείσει περίπου 160.000 επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και οι εργαζόμενοι έχουν απωλέσει ποσοστό από 30% έως 50% των εισοδημάτων τους σε μισθούς και συντάξεις, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εξ αυτών τώρα, γιατί παλαιότερα ήταν δυόμισι εκατομμύρια εξ αυτών, έχουν χάσει τη δουλειά τους και συνεπώς δεν έχουν απολύτως κανένα εισόδημα, αλλά ούτε και προβλέπεται να αποκτήσουν κάτι τέτοιο στο προσεχές μέλλον, σε μια χώρα της οποίας οι πολίτες χρωστούν 70 δισεκατομμύρια στις τράπεζες, τράπεζες όμως που τι παράδοξο θα είχαν ήδη κλείσει αν οι ίδιοι αυτοί πολίτες δεν τις είχαν ανακεφαλαιοποιήσει μόλις τα τελευταία οκτώ χρόνια δύο φορές αποκλειστικά από τις οικονομίες τους, σε ένα κράτος το οποίο έχει δεσμευτεί να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 2% για τα επόμενα 40 χρόνια και από το οποίο σαν αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων έχουν ξενιτευτεί κατά την τελευταία μόνο δεκαετία 750.000 περίπου νέοι άνθρωποι αναζητώντας μια αξιοπρεπέστατη ζωή, σε μια χώρα που οι αρμόδιοι Υπουργοί παραδέχονται ότι το εθνικό σύστημα υγείας της και το εκπαιδευτικό σύστημα της έχουν άμεσες ελλείψεις επτά χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών και πάνω από δέκα χιλιάδων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αντίστοιχα, σε μια χώρα τέλος και έχει τη σημασία του αυτό της οποίας η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί μια χαρά να αντέχει και να παραμένει σχετικά σταθερή διαχειριζόμενη κάθε φορά με τα ίδια ακριβώς ψέματα όλον αυτόν τον προαναφερθέντα παραλογισμό, αλλά τι περίεργο κλυδωνίζεται βίαια και απειλείται πραγματικά με κατάρρευση από τις διαφορές του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, σε μια τέτοια χώρα πείτε μου, εσείς, αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι, τι είδους κυβέρνηση είναι κατά τη γνώμη σας μια νέα κυβέρνηση που το πρώτο νομοσχέδιο που σκέφτεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή είναι η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια;

Είναι άραγε μία τρελή κυβέρνηση; Θα μπορούσε. Είναι μία γραφική κυβέρνηση της οποίας ο Πρωθυπουργός άφησε το γάμο και πάει για πουρνάρια; Ή μήπως είναι τελικά μία πολύ πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση;

Το θέμα της αστυνομικής βίας, της αυθαιρεσίας και της καταστολής το παρακολουθούμε ξέρετε στενά στο ΜέΡΑ25 από την έναρξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Μας απασχολεί και μας προβληματίζει εξίσου να στηλιτεύσουμε την αστυνομοκρατία και τις πρακτικές βίας των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά από την άλλη και να φωτίσουμε τις αιτίες της εγκληματικότητας και να προτείνουμε λύσεις πάνω σε αυτές, ώστε μέσω της εξάλειψης αυτών των αιτιών να μειωθούν και να φθίνουν σταδιακά η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα.

Ασφαλώς και το δόγμα που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -ήδη από την προεκλογική περίοδο, το θυμόμαστε όλοι- αυτό που χαρακτηριστικά συνηθίσαμε να ακούμε και να αποκαλούμε «νόμος και τάξη», εκτός του γεγονότος ότι απηχεί την επιδίωξη της Κυβέρνησης για μία πιο συντηρητική, πιο φοβική και λιγότερο ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία, χρησιμοποιεί τον φόβο και την ανασφάλεια που έχουν εγκατασταθεί πια μες στο μυαλό και στη σκέψη του μέσου Έλληνα πολίτη, έπειτα από μία αδηφάγα δεκαετία οικονομικής κρίσης, η οποία γρήγορα μετενσαρκώθηκε σε κρίση αξιών και συνειδήσεων.

Έτσι, η πολιτική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας με την αγαστή συνεργασία των τρομολαγνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στόχευσε και στοχεύει στον φόβο και υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύση στο αδιέξοδο, θα προσφέρει ξανά τάξη και ασφάλεια. Σε ποιους άραγε; Στους περίφημους -επιτρέψτε μου να θυμηθώ- από την εποχή Σαμαρά «νοικοκυραίους», οι οποίοι νοικοκυραίοι -επιτρέψτε μου επίσης πια να θυμίσω εγώ σε εσάς- ωστόσο είχαν ήδη εν τω μεταξύ προλάβει να ψηφίσουν και να φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, είχαν ήδη αποφασίσει ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν κατατρεγμένοι στη χώρα μας θα έπρεπε να παραμένουν φυλακισμένοι στα hot spots, γιατί διαφορετικά βέβαια θα απειλούσαν τη φυλετική μας συνοχή και την ελληνική μας ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αυτοί νοικοκυραίοι έπαιρναν τα ωραιότατα 5ευρα και 10ευρα τους για την παροχή -θα τη θυμάστε όλοι, φαντάζομαι- υπηρεσίας φόρτισης κινητού τηλεφώνου στα νησιά, για τους πρόσφυγες.

Οι ίδιοι αυτοί νοικοκυραίοι είχαν σκοτώσει, μέρα μεσημέρι, με μπουνιές και κλωτσιές στο κέντρο της Αθήνας ένα ενεργό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και επέτρεπαν στα παραπολιτικά τάγματα εφόδου –οι ίδιοι πάντα αυτοί νοικοκυραίοι- φασιστικών συμμοριών, της Χρυσής Αυγής εννοώ, να σκοτώνουν τα παιδιά Αιγύπτιων πατεράδων και -τι φοβερό;- Ελληνίδων μανάδων. Υπάρχουν και αυτά.

Πάνω σ’ αυτό τον φόβο, σ’ αυτή τη σκοτεινιά η Νέα Δημοκρατία τοποθέτησε ex officio στη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ένα πρόσωπο συμβολικό, που έχει συνδέσει το όνομα και την πολιτική του σταδιοδρομία με επιτυχίες της Αστυνομίας στο παρελθόν, που οι συντηρητικοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας συμπαθούν και θεωρούν πετυχημένο και αποτελεσματικό.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Χρυσοχοΐδης επιτρέψτε μου να πω ότι εκτελεί ένα συμβόλαιο. Επωμίζεται ο ίδιος προσωπικά ως guest star -ή σε μιαν άλλη ανάγνωση ως αμνός- το πολιτικό κόστος, ενώ τα όποια πολιτικά οφέλη θα έρθουν από το δεξιό κοινό, πιστώνονται στο κόμμα και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Έτσι είναι, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όταν είσαι ιδανικός αιχμάλωτος! Η μόνη εξουσία που μπορεί να αναμένεις πως θα σου εκχωρήσουν οι δεσμοφύλακές σου είναι να φυλάς για λογαριασμό τους το υπόλοιπο κοπάδι σου!

Και όσο κι αν η Κυβέρνηση προφασίζεται πως όλη αυτή η αδικαιολόγητη αστυνομοκρατία και τυφλή βία σκοπό έχει να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι στην πραγματικότητα αποσκοπεί στο να δυσχεράνει ή και να ματαιώσει τους λαϊκούς αγώνες και την εξέγερση των κολασμένων του ελληνικού λαού, η οποία σας ενημερώνω ότι εντός ολίγου καταφθάνει καλπάζοντας.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Επομένως, πολύ καλά κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα έλεγε κανείς, που με ενέργειες σαν αυτήν της επίκαιρης επερώτησης εξήντα οκτώ Βουλευτών της που συζητάμε σήμερα, καταγγέλλει μία τέτοια Κυβέρνηση και ακόμα καλύτερα, επιτρέψτε μου να πω, κάνει που υιοθετεί επισήμως για πρώτη φορά σήμερα -το σημειώνω αυτό- στη διατύπωση αυτής της επίκαιρης επερώτησής της την πάγια εδώ και χρόνια δική μας διατύπωση, του ΜέΡΑ25, περί παρασιτικής ολιγαρχίας. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά καιρός ήταν.

Για να είμαστε ωστόσο δίκαιοι και ακριβείς με όλους εδώ μέσα, ακούστε λίγο και αυτά. Σας διαβάζω: «Σε πρωτοφανείς εκδηλώσεις βίας και παρανομίας κατέφυγαν το βράδυ της Τετάρτης μονάδες των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών που είχαν ήδη συλληφθεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και βρίσκονταν πια ήδη στα χέρια της Αστυνομίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες έναν διαδηλωτή τον κράτησαν μέσα στην κλούβα και τον χτυπούσαν με μανία. Διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συλληφθεί και παρακολουθούσαν το όργιο της βίας στην κλούβα, μέσα από τα περιπολικά που ήδη βρίσκονταν, είχαν σοκαριστεί τόσο που παρακαλούσαν τους αστυνομικούς να περιμένουν λίγο ακόμα, φοβούμενοι τα χειρότερα αν φύγουν και αφήσουν αυτή την καταραμένη κλούβα μόνη της».

Αλλού: «Το ξύλο συνεχίστηκε σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη ΓΑΔΑ και μέσα στο κτίριο του Αρχηγείου η βία πήρε τη μορφή βασανιστηρίων. Σε μια ομάδα…
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Τους αστυνομικούς τους έχουμε ρωτήσει ποτέ;
ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Δεν είναι δικά σας. Μη βιάζεστε!
Συνεχίζω: «Σε μία ομάδα προσαχθέντων οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να στοιχηθούν ο ένας πίσω από τον άλλο, τεντώνοντας τα χέρια μέχρι τον ώμο του μπροστινού και τότε τους κατάφερναν βίαια χτυπήματα με γκλομπ στα χέρια. Σε άλλη παραλλαγή του ίδιου βασανιστηρίου, τους ζητούσαν να φέρουν…
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Σε ταινία τα…
ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Μην βιάζεστε, θα χαρείτε!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Θα χαρούμε κι άλλο;
ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: …τα χέρια στη μύτη και τότε τους χτυπούσαν με γκλομπς στα πλευρά».
Άλλο: «Οι ενέργειες των αστυνομικών συνιστούν υπόδειγμα βασανιστηρίων. Πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις που επιφέρουν μηνύσεις για βασανισμό».
Εντελώς αδιόρθωτη, θα έλεγε κανείς, όσον αφορά τη βία αυτή η Κυβέρνηση…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Ολοκληρώστε, κύριε Γρηγοριάδη.
ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε. Μην μου πείτε ότι ο κ. Καμίνης ήταν πιο όμορφος από εμένα ή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ είναι πιο όμορφος από εμένα, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη αιτία που εγώ πρέπει να ολοκληρώσω την ομιλία μου πιο γρήγορα!
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Θα χαρείτε στο τέλος, λίγη υπομονή!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Μα, χαιρόμαστε ήδη.
ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Εντελώς αδιόρθωτη, θα έλεγε κανείς, όσον αφορά τη βία αυτή η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ε; Μόνο που όλα τα παραπάνω δημοσιεύματα δυστυχώς -και το λέω με προσωπική μου λύπη- δεν αφορούν καμία κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν αφορούν επίσης κανένα συστημικό πουλημένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, γιατί προέρχονται σχεδόν όλα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και έχουν ημερομηνίες, όπως 17/7/2015, 21/12/2015 και 14/3/2017…
Είδατε που χαρήκατε;
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Βιαζόμασταν!
ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Δηλαδή, οποία έκπληξις; Είναι δημοσιεύματα που αφορούν την περίοδο που κυβερνούσατε εσείς, αγαπητοί πρώην σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς οφείλουμε επίσης να θυμίσουμε ότι την ίδια ακριβώς πρακτική του guest star με τον κ. Χρυσοχοΐδη είχε ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε αναθέσει τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον κ. Τόσκα, που δεν ήταν στέλεχός σας, αλλά προερχόταν από την «Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ>.

Ας μην ξεχνάμε ότι επί των ημερών σας τα ΜΑΤ όχι απλώς δεν καταργήθηκαν, αλλά χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά για την καταστολή κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων, απεργιών κ.λπ., διατηρώντας μία δυστυχώς συνθηκολογημένη αριστερή ρητορική.
Και τελειώνω αμέσως, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το αβίαστο συμπέρασμα για δεξιούς και αριστερούς κλειδοκράτορες και δεσμοφύλακες των χρεοδουλοπάροικων της αποικίας που λέγεται Ελλάδα είναι ότι, αφού τους έχει απαγορευτεί ουσιαστικά να κυβερνούν αυτή τη χώρα σε όλους τους κρίσιμους για αυτήν τομείς, τους επιτρέπεται μόνο να κατατρομάζουν και όταν χρειάζεται να δέρνουν και να συλλαμβάνουν τους πολίτες της, προκειμένου οι χρεοδουλοπάροικοι να μην εξεγείρονται και έτσι αυτοί να κερδίζουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο, τον οποίο θα συνεχίσουν να σπαταλούν παριστάνοντας ότι κυβερνούν.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο