Το ΜέΡΑ25 για τα Κίτρινα Γιλέκα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιαν, 2019

Είναι τα παιδιά της λιτότητας. Είναι η αντίδραση στο τέλος της ελπίδας για τους πολλούς την ώρα που οι λίγοι επωφελούνται από τις πολιτικές του Προέδρου Μακρόν.

Όπως όλες οι αυθόρμητες εξεγέρσεις, αποτελούνται από ετερόκλητα στοιχεία. Το ΜέΡΑ25 αντιμετωπίζει τα Κίτρινα Γιλέκα ως σύμπτωμα της συστημικής ευρωπαϊκής κρίσης που μεγεθύνει τις ανισορροπίες και τον εγγενή αυταρχισμό της γαλλικής πολιτικής οικονομίας.

Η Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη, την οποία το ΜέΡΑ25, το DiEM25 και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ καταθέτουν στην κρίση των πολιτών στην Γαλλία, στην Ελλάδα, στην Γερμανία, σε όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο των ευρωεκλογών του Μαΐου, είναι η μόνη συστηματική απάντηση στις ρίζες της συστημικής κρίσης που γέννησε τα Κίτρινα Γιλέκα:

  • Πρόγραμμα επενδύσεων στην πράσινη μετάβαση 500 δις ετησίως για πέντε χρόνια που θα δημιουργήσει καλές θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη
  • Νέος πανευρωπαϊκός φόρος στο διοξείδιο του άνθρακα, τα έσοδα του οποίου θα επιστρέφονται στους πιο αδύναμους πολίτες
  • Νέος πανευρωπαϊκός φόρος κληρονομιάς για μεγάλες περιουσίες
  • Διαδικασία εκδημοκρατισμού της ΕΕ μέσα από συνελεύσεις πολιτών σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να επιστρέψει ο Δήμος στην Δημοκρατία

Μόνο μέσα από τις λογικές, υπεύθυνες αλλά ριζοσπαστικές πολιτικές που προτείνει το ΜέΡΑ25, το DiEM25 και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ μπορεί η Ευρώπη να νικήσει την κρίση που γέννησε εξεγέρσεις όπως των Κίτρινων Γιλέκων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο