Κ. Αρσένης: Να σταματήσει η Κυβέρνηση την πατριδοκαπηλία για να προωθεί ολιγαρχικά συμφέροντα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Μάι, 2020

Ψηφίστηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία για τον αγωγό East Med από όλο το μνημονιακό-αντιπεριβαλλοντικό τόξο σε πλήρη σύνθεση. Μια συμφωνία των κ. Νετανιάχου-Μητσοτάκη-Τσίπρα -με τον μακελάρη δηλαδή του παλαιστινιακού λαού- που πέρασε από την Βουλή παραμονές της 72ης Νάκμπα για τον παλαιστινιακό λαό με τεράστιες επιπτώσεις περιβαλλοντικές, οικονομικές και γεωπολιτικές.

Ο Εισηγητής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Β’2 Αθηνών ζήτησε από τον Υπουργό την απόσυρση του νομοσχεδίου που έρχεται σε συνέχεια του πρότερου εκτρώματος με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη για τις κατηγορίες “περί προδοσίας” όσων αντιδρούν στις καταστροφικές εξορύξεις.

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης έναντι αυτών που κάνουν ολονύχτιες διαμαρτυρίες έξω από την Βουλή με τα πλακάτ “aposyre_to”, στους οποίους καθημερινά πηγαίνει με εντολή της πολιτικής ηγεσίας η αστυνομία και τους συλλαμβάνει ζητώντας τους να φύγουν.

Η Κυβέρνηση για χρεοκοπημένες δραστηριότητες συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, καταστρέφοντας το περιβάλλον με εξορύξεις ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, βάζει σε κίνδυνο τον τουρισμό και την οικονομία, ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Μόνοι κερδισμένοι από την όλη διαδικασία είναι τα ξένα συμφέροντα των πολυεθνικών του πετρελαίου και της εμπορίας όπλων, κανένα εθνικό συμφέρον δεν εξυπηρετείται, μόνο συμφέροντα της ολιγαρχίας με ονοματεπώνυμο. Η Κυβέρνηση λοιπόν να σταματήσει την πατριδοκαπηλία για να ταΐζει στόματα συγκεκριμένων ολιγαρχιών και να προωθεί ξένα συμφέροντα όπως κατηγορεί ξεδιάντροπα ότι κάνουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, κρίνοντας μάλλον εξ ιδίων τα αλλότρια.

Τέλος στη Βουλή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους κιόλας για αυτές τις χρεοκοπημένες δραστηριότητες, αντί να ντρέπονται για τις καταστροφικές τους επιπτώσεις, συνεχίζοντας έτσι το εμπόριο ελπίδας πάνω στο οποίο χτίστηκαν αρκετές πολιτικές καριέρες. Είναι δυστυχώς σημείο ντροπής αυτό που επισφραγίστηκε χθες στην Ολομέλεια με την πλήρη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο