Ηρθε λοιπόν ο «μπαμπούλας» της επενδυτικής βαθμίδας – Επιβεβαίωση Βαρουφάκη στον πρώτο μήνα μετά τις εκλογές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Ιούλ, 2023

Αυξήσεις τώρα για όλους στο ύψος του πληθωρισμού!

«Ε όχι και αυξήσεις στους μισθούς. Δηλαδή τι θέλετε, να χάσουμε την επενδυτική βαθμίδα;»

Κάπως έτσι θα γίνεται ο διάλογος στο εξής με τους εργαζόμενους που πλήττονται από την ακρίβεια. Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από τη νίκη της «Μητσοτάκης Α.Ε.» που υποσχέθηκε «μέσο μισθό 1.500 ευρώ» και οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ έφαγαν «πόρτα» από τον νέο υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Το μαστίγιο, χωρίς καρότο, είναι πλέον η επενδυτική βαθμίδα. Στις 23 Ιουνίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έλεγε: «Η απώλεια της επενδυτικής βαθμίδας, όταν την πάρουμε, θα γίνει ο νέος μπαμπούλας της νέας λιτότητας». Δυστυχώς ήρθε πολύ γρήγορα η επιβεβαίωσή του.

Και κάπου εδώ θα τελειώνουν όλες οι διεκδικήσεις μας. Χθες ήταν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ που ζήτησαν αυξήσεις για να καλύψουν την αγοραστική δύναμη που χάθηκε και χάνεται λόγω πληθωρισμού. Αύριο θα είναι η επόμενη κατηγορία εργαζομένων αλλά η δικαιολογία θα είναι συνεχώς η ίδια: «Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά σας. … Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και το στόχο για 2% στο πρωτογενές πλεόνασμα», όπως είπε επί λέξει ο κ. Χατζηδάκης.

Το κάλπικο αφήγημα της «οσονούπω ευμάρειας» που προωθούν η Μητσοτάκης Α.Ε και τα ΜΜΕ έχει κοντά ποδάρια. Η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι μαγαζάτορες κι αγρότες, είναι διαφορετική. Είναι άγρια, άδικη και συνεχώς ακριβότερη. Απαιτούμε αυξήσεις μισθών στον πραγματικό πληθωρισμό που βιώνουμε οι πολλοί και αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή περιοδικά μέσα στο έτος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο