Η ταξική πολιτική της Ε.Ε. και η αντιδημοκρατική επιβολή της ρίχνει λάδι στην φωτιά της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Σεπ, 2022
Χθες, η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι «η Κεντρική Τράπεζα δεν θα χρησιμοποιήσει το νέο μέσο έκτακτης ανάγκης (TPI) για αγορές ομολόγων χωρών, οι οποίες κάνουν “λάθη πολιτικής”», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη νέα ιταλική Κυβέρνηση.
Τα «λάθη πολιτικής» που αναγνωρίζει η Ε.Ε. δεν είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις και οι πνιγμοί προσφύγων, η ξενοφοβία και η θεσμική περιθωριοποίηση των πλέον αδυνάμων, γιατί αυτά τα επιβραβεύει η Ε.Ε. Βλέπε για παράδειγμα την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία  η Ε.Ε. πληρώνει τον Ερντογάν για να κάνει ακριβώς αυτά, με την σύμφωνη γνώμη των ελληνικών Κυβερνήσεων Τσίπρα-Μητσοτάκη που αποδέχονται αυτή την κατάπτυστη Κοινή Δήλωση, αναγνωρίζοντας την Τουρκία του Ερντογάν ως «ασφαλή τρίτη χώρα» και άρα ως χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Για όλα αυτά που εμείς ως ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε το καθεστώς Ερντογάν.
Τα «λάθη πολιτικής» που αναγνωρίζει η Ε.Ε. έχουν να κάνουν με τις ταξικές επιταγές που επιβάλλει σε βάρος των λαών της Ευρώπης. Το ζήτημα είναι ότι η Μελόνι ασμένως θα τις υπηρετήσει, άλλωστε ο Φασισμός εφεδρεία του κεφαλαίου ήταν, είναι και θα είναι, όσο παραμένει ζωντανός.
Αυτή ακριβώς η ταξική πολιτική της Ε.Ε. και η αντιδημοκρατική, εκβιαστική επιβολή της με την οποία συμφωνούν κιόλας, πέρα από τους νεοφιλελεύθερους ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη, και οι φερόμενες ως προοδευτικές δυνάμεις, από την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως την Ιταλία του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι που ρίχνει λάδι στην φωτιά της Ακροδεξιάς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο