Η πορεία της Ηρώς Διώτη που θα είναι υποψήφια με το ΜέΡΑ25 στη Λάρισα και των Δημήτρη Μπαμπαλή και Σωτήρη Λαϊνά

Δραστηριότητα
15 Φεβ, 2023

Προχωράει το κάλεσμα συστράτευσης του ΜέΡΑ25 στις αγωνιστικές δυνάμεις της Αριστεράς με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη να ανακοινώνει από την Λάρισα την υποψηφιότητα της Ηρώς Διώτη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην περιφέρεια της Λάρισας, ενώ στον αγώνα για την Ρήξη συστρατεύονται και οι Δημήτρης Μπαμπαλής και Σωτήρης Λαϊνάς από την Λάρισα.

Η Ηρώ Διώτη, τέως βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας το 2014, άνθρωπος των κινημάτων της οικολογίας, του προσφυγικού και των δικαιωμάτων. Συνεπής αγωνίστρια αντιμνημονιακού κινήματος που αναπτύχθηκε στην κοινωνία μες την κρίση ενάντια στην εξαθλίωση του κόσμου από τις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας. Υπηρετώντας αυτή της τη συνέπεια, μετά την συνθηκολόγηση του 2015 αποσύρθηκε από την κεντρική πολιτική για να επανέλθει τώρα δριμύτερη, δηλώντας παρούσα στο κάλεσμα Ρήξης του ΜέΡΑ25.

Ταυτόχρονα, μαζί με την Ηρώ Διώτη στο αγωνιστικό κάλεσμα συστράτευσης του ΜέΡΑ25 ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και ο Δημήτρης Μπαμπαλής, ο άνθρωπος που κράτησε όρθιες μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές του, τις ΜΕΘ επί κόβιντ στη Λάρισα και ο Σωτήρης Λαϊνάς, που επίσης με την επίμονη δουλειά του, στήριξε την ψυχική υγεία στην περιοχή, που κι αυτή, τόσο λόγω της διαρκούς κρίσης, όσο και λόγω της πανδημίας, πέρασε από οριακές συνθήκες, όχι μόνο στη Λάρισα, άλλα και στην υπόλοιπή χώρα, συνολικά.

Οι τρείς τους άλλωστε με πρόσφατο κείμενο, εξέφρασαν την θετική τους ανταπόκριση και στήριξη στο ΜέΡΑ25.

Η Ηρώ Διώτη γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα και συμμετείχε από νωρίς στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Το 2009 σε ηλικία 30 ετών εξελέγη βουλευτίνα Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπησε τους πολίτες της Λάρισας μέχρι το 2015, όποτε και παραιτήθηκε ενάντια στην μνημονιακή μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε επικεφαλής του τομέα Περιβάλλοντος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής το 2015. Την περίοδο της κοινοβουλευτικής της δράσης, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου. Η Ηρώ Διώτη επιπλέον, υπήρξε υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υποστηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Από το 2016 εργάζεται στο προσφυγικό, ενώ είναι μητέρα ενός δεκάχρονου αγοριού. Χαρακτηριστικά που την έκαναν γνωστή και αγαπητή στην κοινωνία της Λάρισας, της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας, είναι η επιμονή της στις αρχές της Αλληλεγγύης και της προσφοράς, η αφοσίωση στον αγώνα για το Περιβάλλον, τα πολιτικά, ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, η ενεργή συμμετοχή της στο αντιρατσιστικό κίνημα, η συνέπεια της στην έκφραση των αναγκών αυτών που δεν έχουν φωνή και η ανιδιοτέλεια. Η Ηρώ, μαζί με άλλους κι άλλες που δεν λύγισαν το 2015, είναι το ζωντανό παράδειγμα μιας γενιάς που αντιστέκεται, που δεν συμβιβάζεται, που παλεύει για ολόκληρο το περιεχόμενο της ζωής των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Ο Δημήτρης Μπαμπαλής, είναι Γιατρός, Παθολόγος, Εντατικολόγος, Επειγοντολόγος. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανα ειδικότητα Παθολογίας και εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο τέλος του 2010 εγκαταστάθηκε στη Λάρισα υπηρετώντας από τότε ως το 2019 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης. Από το 2019 ως σήμερα, είναι διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ίδιο Νοσοκομείο. «Στην πανδημία βρεθήκαμε σε ακραίες καταστάσεις καθώς η Λάρισα χτυπήθηκε σκληρά από όλα τα κύματα. Τα ακραία κυβερνητικά λάθη μας έκαναν διαχειριστές μιας απίστευτα δύσκολης κατάστασης» όπως δηλώνει. Η προσφορά και η αφοσίωσή του την κρίσιμη εκείνη περίοδο είναι γνωστή και αναγνωρισμένη από όλη την κοινωνία της Λάρισας. Από το 2011 εκλέγεται συνεχώς συνδικαλιστής στο Ιατρικό Νοσοκομειακό Κίνημα. Το 2012 πρωτοστάτησε μαζί με άλλους Υγειονομικούς και πολλούς αλληλέγγυους στη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας με πολλές ώρες εθελοντικής ιατρικής εργασίας με τους ανασφάλιστους (2012-2014) και με τους εγκαταλελειμμένους υγειονομικά πρόσφυγες (2015-2016). Από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας με την παράταξη του νυν Δημάρχου Λάρισας κ. Καλογιάννη. Η ένταξή του στην Αριστερά, οι αγώνες και οι μάχες του, είναι διαχρονικές, εντατικές και συνεπείς.

Ο Σωτήρης Λαϊνάς είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στο πεδίο των εξαρτήσεων. Εργάζεται εδώ και 22 χρόνια στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, ένα τεράστιο, πρωτοπόρο project με σημαντικότατο κοινωνικό αποτύπωμα. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει στο τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει ενεργή συμμετοχή στον επιστημονικό διάλογο με συγγραφή επιστημονικών άρθρων, συμμετοχές σε συνέδρια κλπ., ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ την περίοδο 2015-2017. Η ενασχόληση του με το πεδίο των εξαρτήσεων βασίζεται στις κριτικές επιστημονικές προσεγγίσεις οι οποίες δίνουν έμφαση στο σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων με ανάλογα προβλήματα, στην ανάδειξη του λόγου τους και του πρωταγωνιστικού ρόλου τους και στο ζητούμενο της χειραφέτησης τους μέσα από πρακτικές αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας. Τόσο ως επιστήμονας όσο και ως δρων κοινωνικό υποκείμενο, ο Σωτήρης Λαϊνάς αγωνίζεται για τα ζητήματα της άρσης του αποκλεισμού και της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στα κοινωνικά δρώμενα, ιδιαιτέρως όσων είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Οι τρεις τους από την Λάρισα, συνέγραψαν και συνυπέγραψαν πρόσφατα κείμενο στήριξης του ΜέΡΑ25 στις επικείμενες εκλογές.

Μπροστά λοιπόν στα ψευτοδιλήμματα και στη συνέχιση των βάρβαρων πολιτικών για τους πολλούς, από ένα πολιτικό κατεστημένο που από τη μία λέει στους πολίτες πως βγήκαμε από τα μνημόνια και από την άλλη, καθημερινά, τους στραγγαλίζει με μια νέα λεηλασία (πλειστηριασμοί, ακρίβεια, ενεργειακά κλπ.), το ΜέΡΑ25 δημιουργεί με όσες και όσους δεν το βάζουν κάτω, το πραγματικό κοινωνικό, κινηματικό και ριζοσπαστικό μέτωπο της Ρήξης όχι μόνο με την Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και με όλους όσους, πρόθυμα με το ένα ή το άλλο δήθεν πρόσημο, υπηρετούν τις πολιτικές της τρόικας και της ολιγαρχίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο