Η παραδειγματική αποπομπή του κ. Μπαλάσκα είναι η μόνη αποδεκτή λύση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Αυγ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Λίγο καιρό μετά την απεχθή δήλωση του Υπουργού Μεταφορών κ Κ. Καραμανλή που περιέγραφε ως αποβράσματα όσους πολίτες χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο, σειρά είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) κ. Σταύρος Μπαλάσκας που, περιγράφοντας την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, απέδωσε χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν ούτε στον ρόλο ούτε στη θέση του.

Κανένας χαρακτηρισμός όπως “σκουπίδια” ή “σκόνη” δεν νοείται να γίνεται από κανέναν, ανεξάρτητα από πιθανές ιδεολογικές διαφορές. Ειδικά όταν σ’ αυτούς προβαίνει ένας αστυνομικός που κατέχει θεσμικό ρόλο και μέσω αυτού εκπροσωπεί το αστυνομικό προσωπικό οφείλοντας αφενός να προχωρά σε απλή διασαφήνιση των καταστάσεων κι όχι να προβαίνει σε προσωπικές κρούσεις, και αφετέρου να εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες που τον ακούν. Δυστυχώς τέτοιες δηλώσεις δείχνουν εμπάθεια και έλλειψη σεβασμού της ανθρώπινης φύσης.

Είναι θετικό ότι ξεκίνησε Ε.Δ.Ε με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, όμως, η παραδειγματική αποπομπή είναι η μόνη αποδεκτή λύση απέναντι σε μια συμπεριφορά και συνακόλουθη κατάχρηση θέσης που σπιλώνει και όλους εκείνους τους αστυνομικούς που καθημερινά, παρά τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό και τις μειωμένες αποδοχές, κάνουν με αυταπάρνηση το καθήκον τους προφυλάσσοντας τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Αναμένουμε να γίνει άμεσα πράξη η παραδειγματική τιμωρία του κ Μπαλάσκα, εκτός αν πράγματι ζούμε στην εποχή του “νόμος και τάξη” της νέας κυβέρνησης, ένα “νόμος και τάξη” του εντυπωσιασμού, μιας και δεν βλέπουμε να γίνονται πρακτικά βήματα καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Αν είναι έτσι-και η στάση απέναντι σ’ αυτή την συμπεριφορά θα είναι σαφές βαρόμετρο-φοβόμαστε για το τι μπορεί να ακολουθήσει.

Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλευτής ΜέΡΑ25 Β’ Πειραιά

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο