Η Μητσοτάκης Α.Ε. παίρνει από την μία τσέπη της ολιγαρχίας και τα βάζει στην άλλη πουλώντας παράλληλα στους πολίτες επιδοματικό λαϊκισμό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Δεκ, 2022

Το δήθεν επίδομα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο στη Βουλή τερμάτισε τον επιδοματικό λαϊκισμό της Κυβέρνησης, αν και είναι δεδομένο πως θα δούμε πολλά ακόμα παραδείγματα τέτοια πριν τις εκλογές.

2000 εκ. ευρώ είναι η καθαρή αισχροκέρδεια 2 διυλιστηρίων ενός ολιγάρχη, από τα οποία η Μητσοτάκης Α.Ε. θα πάρει τα 600 εκ. ευρώ για να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια των σουπερμάρκετ των ίδιων ολιγαρχών. Η Κυβέρνηση, δηλαδή, για άλλη μία φορά παίρνει από την μία τσέπη της ολιγαρχίας και τα βάζει στην άλλη, πουλώντας παράλληλα στους πολίτες επιδοματικό λαϊκισμό, λες κι αυτοί τρώνε κουτόχορτο.

Κι όλα αυτά την ώρα που είναι γνωστό κιόλας πως αυτού του τύπου η δήθεν επιδοματική πολιτική, αυξάνει και τις τιμές, δεν τις μειώνει στην πράξη, όπως ακριβώς γίνεται και στην περίπτωση των ενοικίων, αν και πρόκειται βεβαίως για ψιλά γράμματα που δεν απασχολούν την Μητσοτάκης Α.Ε..

Μόνο η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των βασικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων που προτείνει το ΜέΡΑ25, σε συνδυασμό με το λουκέτο στα σουπερμάρκετ που αισχροκερδούν (μέσω της σύγκρισης του δείκτη αύξησης των τιμών της χονδρικής του κόστους των σούπερ μάρκετ και του δείκτη αύξησης των τιμών της λιανικής, όπου όταν ο δεύτερος δείκτης ανεβαίνει πιο γρήγορα από τον πρώτο διαπιστώνεται καθαρά αυτή η αισχροκέρδεια), μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ουσιαστική λύση στην ακρίβεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο