Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα καταδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες μιας κυβέρνησης που μπροστά στα ιδιωτικά συμφέροντα δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαθούν ζωές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Δεκ, 2021
Άκρα του τάφου σιωπή ή αμήχανες αστείες δικαιολογίες από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, μετά τη δημοσίευση της μελέτης των (κάθε άλλο παρά αντικυβερνητικών) κ.κ. Λύτρα και Τσιόδρα. Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια δεν κρύβεται πια. Η εργαλειοποίηση της επιστήμης από τη Μητσοτάκης ΑΕ δεν μπορεί να διαρκεί στο διηνεκές.
Αυτά που οι μαχόμενοι υγειονομικοί μέσω της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ φώναζαν εδώ και καιρό, αυτά που κι εμείς λέγαμε ξανά και ξανά στη Βουλή, επιβεβαιώνονται ακόμα κι από τους ίδιους τους επιστήμονες που επέλεξε ως πρόσωπα η κυβέρνηση:
Η μη ενίσχυση του ΕΣΥ έχει θανατηφόρα αποτελέσματα, τα οποία είναι πλέον μετρήσιμα.
Συμπέρασμα πρώτο
Ο Πρωθυπουργός της χώρας ψεύδεται εν γνώσει του εντός της Βουλής για ζητήματα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου.
Όταν φώναζε ότι δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη θνητότητα εκτός ΜΕΘ πετώντας στα σκουπίδια ολόκληρη την επιστήμη της εντατικολογίας.
Συμπέρασμα δεύτερο
Η επαρχία είναι παρατημένη στη μοίρα της, όχι μόνο αναπτυξιακά, αλλά και υγειονομικά.
Όταν η πιθανότητα επιβίωσης για όσους ανθρώπους χρειαστούν νοσηλεία και διασωλήνωση στην επαρχία είναι 40% λιγότερη, που σημαίνει ότι οι πρόχειρες “ΜΕΘ” που στήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στα επαρχιακά νοσοκομεία ήταν μόνο κατ’ επίφαση ΜΕΘ και άρα για κάθε δέκα εισαγόμενους στην εντατική από κορονοϊό, στην Αθήνα πεθαίνουν οι έξι και σώζονται οι τέσσερις ενώ στην περιφέρεια πεθαίνουν σχεδόν οι εννέα και σώζεται ο ένας.
Συμπέρασμα τρίτο
Οι Υπουργοί της κυβέρνησης ψεύδονταν εν γνώσει τους ως προς τον αριθμό των εν λειτουργία μονάδων εντατικής θεραπείας.
Όταν το κατώφλι των 400 ταυτόχρονα διασωληνωμένων σε ΜΕΘ Covid , πάνω από το οποίο αυξάνεται κατακόρυφα η θνητότητα, προστεθεί στους 600 ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ για άλλες αιτίες, δείχνει ότι η πραγματική δυναμικότητα του ΕΣΥ σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας δεν είναι πάνω από 1000, παρά τις ψευδείς αιτιάσεις του Υπουργείου για 1500.
Η εγκατάλειψη σε βαθμό σαμποτάζ του ΕΣΥ από την Μητσοτάκης ΑΕ δεν αφορά βέβαια μόνο τον κλάδο της εντατικής θεραπείας. Αφορά συνολικά τις δομές όπως την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, με την τραγική τους υποστελέχωση. Το φιάσκο στη διαχείριση της πανδημίας είναι επίσης συνολικό.

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα έχει πρόσθετη αξία γιατί προέρχεται από τους ίδιους τους κυβερνητικούς επιστήμονες. Καταδεικνύει με τον πιο προφανή τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες μιας κυβέρνησης που μπροστά στον εναγκαλισμό της με τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαθούν ζωές. Οι ίδιοι που μας έλεγαν με υποκρισία ότι δεν θέλουν να χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την απώλεια περίπου 1500 ζωών μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021. Το να τους σταματήσουμε με τη συλλογική μας δράση είναι η μόνη ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας και η καθεμία από εμάς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο