Η λεηλασία της πρώτης κατοικίας εντείνεται

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Απρ, 2022

Σαν να μην έφτανε η ακρίβεια στους λογαριασμούς και την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης που τσακίζει όλα τα νοικοκυριά στη χώρα, εντείνονται και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2022, ανακοινώθηκαν 3611 πλειστηριασμοί, αυξημένοι κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Μάλιστα, το 80% αυτών αφορά χαμηλής αξίας ακίνητα.

Είναι προφανές ότι το σχέδιο λεηλασίας της πρώτης κατοικίας, που ξεκίνησε επί Τσίπρα – Τσακαλώτου, συνεχίζεται απρόσκοπτα επί Μητσοτάκης ΑΕ.

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει επανειλημμένα και τροπολογίες για παύση των πλειστηριασμών αλλά και το ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου Οδυσσέας για την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας με παράλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Η αναλγησία όμως της κυβέρνησης και οι δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν φροντίσει να κρατούν αυτές μας τις προτάσεις θαμμένες.

Εναπόκειται στους πολίτες να ενισχύσουν τη δράση τους μέσα από τις συλλογικότητες, να διαδώσουν την ύπαρξη αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος. Ο αγώνας για την πρώτη κατοικία θα συνεχίσει να δίνεται μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο